Orientering

Fyra BSOK-juniorer springer SM-finaler

Orientering Sprint-SM i orientering avgöres i dag i Örebro och efter kval står det klart att Bredaryds SOK har fyra löpare med i eftermiddagens A-finaler.

Fem BSOK-löpare är i Örebro och fyra har sprungit förmiddagens kval. Linnea Skalberg i D20 behövde inte springa då klassen inte hade så många anmälda utan samtliga får springa final.

Tre av fyra som kvalade är klara för A-final. Emil Auselius i H20 blev femma i sitt kvalheat, vilket räckte med god marginal. I H18 sprang Axel Elmblad och Anton Gunnarsson, båda i samma heat, och båda tog sig utan problem vidare. Elmblad var tvåa, bara tre sekunder efter segraren. Gunnarsson blev 14:e och de 20 främsta gick vidare.

Däremot blir det ingen final för Filip Trofast, som gör sitt första år som senior. Han passerade tidkontrollerna runt 25:e plats, men står i resultaten som felstämplad.