Orientering

Håkans tredje raka och Axel kom igen

Orientering Håkan Svensson far fram som en segermaskin och Axel Elmblad kom igen direkt och båda har därför vunnit tre av de fyra första 5-dagarsetapperna.

Tuva Nylund springer säkert och är med i tätstriden i D14 med andraplatsen inom räckhåll.  [1/3]

Kartsnacket är i gång, här med Emil Auselius, Fredrik Eriksson och Fredrik Johansson, alla i BSOK.  [2/3]

Axel Elmblad kunde pusta ut. Med ”vettig” starttid var det ingen som rådde på honom.  [3/3]

Svårt var bara förnamnet för fjärde etappen som sprangs i Backsjö. Etappen var annonserad som veckans tuffaste och det instämmer nog alla i. 

Svår orientering passar Bredaryds SOK:s duktiga skogsluffare. Speciellt Håkan Svensson, som genom åren haft många sylvassa dueller mot flera gamla landslagslöpare. I år står Håkan lite i en klass för sig, vilket tre raka etappvinster är tydliga bevis på. Han var en knapp minut före andre man i dag och är inför slutetappen 4.26 före Michael Wehlin, Södertälje-Nykvarn.

Den tidiga starttiden missgynnade Axel Elmblad i onsdags. I dag var han tillbaka i H16-toppen. Han vann etappen, 1.16 före närmaste konkurrent och totalt är han hela 5.28 före tvåan, en grabb från Norge.

Så, Håkan och Axel har bäddat mjukt inför finalen i morgon. Då är det jaktstart, ett kittlande startsystem som kan få även de bästa att darra. Men, tveksamt om herrar Svensson och Elmblad går i den fällan.

Fler totalsegrar för BSOK vore överraskande även om chanser finns. Närmast till ligger Tuva Nylund i D14. Hon sprang bra igen.

– Ja, det har gått bra och jag har inte bommat mer än högst ett par minuter, sa Tuva, då hon kommit i mål.

Tuva är fyra sammanlagt, har 5.48 upp till ettan, men däremot har hon tvåan och trean inom räckhåll.

Tuvas mamma Carina Svensson i D50 skärpte till sig i dag och gjorde veckans näst bästa race. Det blev tredje plats på etappen och avancemang totalt till femte plats, men 7.41 efter ledade Cecilia Bratt, Orion.

Håkan Svensson tog ju tredje raka segern, men inte frugan Ina Skalberg. Hon fick i dag stryk med sex minuter, men intar bronsplatsen i D50 Kort.

BSOK i övrigt kan avrundas med att Filip Trofast blev 24:a i H20 Elit och är 20:e totalt, att Anton Gunnarsson var 18:e i H16 och att Henrik Anderssons jämnhet består i H21 Kort, 14:e idag och tolva totalt.

 

Två i OK Stigen toppar

BSOK kan ståta med att två medlemmar i sammanlagd, men det kan även OK Stigen. Visserligen handlar det om motionsklasser – men ändå.

Marita Johansson har hela veckan varit jämn. Hon har etappsviten 1–2–3–3 och leder totalt. Dock bara med två minuter före Kerstin Carlsson, OK Letstigen. Vill minnas att de haft dueller tidigare i den här sammanhangen. 

Jaktstart gäller inte i M-klasser så det nervmomentet slipper Marita, men det krävs ett bra lopp för att hon ska stå som slutsegrare.

I H70M kämpar Maritas ”gubbe” Bo, mer känd som Boa, med denna tidnings springande reporter. I går fick undertecknad ringa Boa och gratulera till etappseger. I dag var det tvärtom.

Stigenduon ryckte loss rejält då övriga på en ovanligt svår motionsbana hade ganska stora problem. 

Skillingaryds Lars-Åke Claesson springer bättre och bättre. Trea i dag innebär att Claesson är sjua sammanlagt. Han har dock 52 minuter fram till suverän ledaren som är över halvtimmen före tvåan. 

Och, Lisbeth Karlsson, VSOK, visar stabilitet i D70. Hon var 13:e i dag, men är fin sjua sammanlagt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *