Orientering

Nytt silver för Axel

Orientering 1–2–2. Med de förnämliga placeringarna lämnade Axel Elmblad, Bredaryds SOK, årets ungdoms-SM i orientering.

Han vann sprinten i fredags, tog silver på långa distansen i går slagen med futtiga två sekunder och ingick i dag i Smålands lag 1 som kom tvåa.

Varje lag bestod av löpare från D15, H15, D16 och H16 och Axel hade i sitt lag tre löpare från Hakarpspojkarna. Laget låg under hela stafetten tvåa efter Stockholm som gjorde ett ryck just på Elmblads sträcka.

Stockholm vann på tiden 1.49.47 och var 1.54 före Småland. Bronset tog Dalarna som var över två minuter efter Småland.

Anton Gunnarsson, BSOK, sprang i Småland 3 som kom på 28:e plats. Linnea Skalberg ingick i lag 5 som blev 30:e.