Orientering

Två topp-10 i V-VM

Orientering Veteran-VM i orientering avslutades i dag med långdistans och det blev två lokala topp-10-placeringar.

Lars-Åke Claesson, SFK, landade på nionde plats i 75-klassen närmare åtta minuter efter vinnaren från Tyskland.

Tionde plats blev det för Thomas Albinsson, BSOK, i den hårda 65-klassen. Albinsson var knappa tio minuter efter vinnaren Sigurd Daehli, Norge, som ju även vann medeldistans.

Albinssons fru Er®n gjorde också ett bra lopp i 65 för damer. Hon kom på 15:e plats, cirka tio minuter efter ettan.

Resultat,

HILLERÖD, Veteran-VM, långdistans:

M65, A-final: 1) Sigurd Daehli, Norge, 49.37, 10) Thomas Albinsson, Bredaryds SOK, 59.05.

M75, A-final: 1) Helmut Conrad, Dresden, Tyskland, 55.44, 9) Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, 1.03.29.

M80, A-final: 1) Roland Karlsson, Ronneby, 53.06, 28) Torild Bornetun, Skillingaryds FK, 1.18.29.

W 65, A-final: 1) Ing-Marie Åselund, Gävle, 54.27, 15) Erén Albinsson, Bredaryds SOK, 1.04.59.