Simning

14 guld för VSS

Simning Årets första hemmatävling Apladalen Sprint blev för Värnamo Simsällskap en lyckad tävling, både arrangörsmässigt och resultatmässigt.

Full koncentration på både simmaren Ellen Nilsson och funktionärerna inför start  [1/4]

Felicia Nyberg nöjd efter guldet på 100 frisim i åldersklassen flickor 13–14 år  [2/4]

Prisutdelning med guld för från vänster Vincent Nyberg, Anton Bäckman och Noah Svensson  [3/4]

Hilma Ihreborn forsar fram till guld på 100 medley i åldersklassen flickor 11–12 år  [4/4]

36 medaljer och 90 % personliga rekord talar sitt tydliga språk. Dagens toppades dessutom med att Noah Svensson kvalade in till den internationella tävlingen Swim Open i Stockholm.
– 2016 var ett mycket bra år där Värnamos simmare utvecklades mycket. Fantastiskt roligt att 2017 inleds i samma anda, säger ungdomstränare Niclas Stensson.

Totalt tog hemmaklubben 36 medaljer varav 14 var av den ädlaste valören. Flitigast på pallen var från Värnamo Simsällskap var Anton Bäckman som tog hem samtliga sex guld i klassen pojkar 13–14 år. Övriga guld simmades hem av Hilma Ihreborn (fyra), Vincent Nyberg (två), Felicia Nyberg (ett) och Noah Svensson (ett).

Noah Svensson var dessutom dagens snabbaste simmare med sin simning på 50 fritt och tiden 25,07. Tiden innebär att han kvalade in till den internationella tävlingen Swim Open i Stockholm i början av april.

Silver- och bronsmedaljer till Värnamo Simsällskap simmades hem av följande simmare:
Alexander Borghol, ett silver och ett brons
Hilma Ihreborn, två brons
Mara Nichitilea, ett silver
Nina Mirkhan, tre silver
Felicia Nyberg, två silver och två brons
Vincent Nyberg, ett silver och två brons
Hugo Ringblom, två silver och tre brons
Noah Svensson, två silver

– Värt att notera är att samtliga simmare har under tävlingen slagit personliga rekord. Det känns extra bra i tränarhjärtat, säger tränaren stolt Niclas Stensson.

Värnamo Simsällskap arrangerade Apladalens Sprint i samarbete med Vidösternsimmet. Här visar vi tillsammans att det går både simma kort, långt, inomhus och utomhus i Värnamo. Apladalen Sprint är en tävling som avgörs med försök på förmiddagen och final med hög stämning på eftermiddagen. Totalt deltog tolv simföreningar från södra Sverige och en från Malta.

Taggar

Dela