Skidor

26 lokala tjejer i spåret

Skidor Vasaloppsveckan går vidare och i morgon är det tjejernas tur. Det handlar förstås om 29:e upplagan av Tjejvasan som har 8 100 anmälda varav 26 från våra trakter.

Tjejvasan är tre mil lång. Starten är i Oxberg, sedan passerar damerna Oxbergskontrollen, Hökberg och Eldris innan det är dags att lägga på sista krutet ned till målet i Mora.

Loppet är alltså inte fulltecknat varför det går att direktanmäla sig med kort varsel. Tjejvasan innehåller alla kategorier och elitåkarna är få i jämförelse med motionärerna. De yngsta är bara 16 år och äldsta deltagare är 79 år. Startfältet är utdraget, eliten sticker i väg kl 9 och sista grupp inleder sin färd 12.45.

De fem senaste åren har tätstriden i Tjejvasan avgjorts på upploppet och vinnare för ett år sedan var Britta Johansson Norgren som ju leder långscupen. Hon har dock fått ge sig mot tjeckiskan Katerina Smutna i de fem senaste loppen, men slipper Smutna i morgon då hon är i Finland för att åka för stafett-VM.

26 lokala damer har hittats, men det kan vara fler eftersom klubbtillhörighet inte är ett måste. Några åker tävlingsklass och kampen om bygdens bästa kan bli hård. Marléne Blomgren Svensson, Rydaholm, brukar åka bra och presterar årligen stabila tider.

Följande från bygden är anmälda (med antal fullföljda Tjejvasor inom parentes):

Apladalens Löparklubb: Caroline Johansson (1), Maria Sunesson (2).

Bor: Birgitta Borg (5).

Bredaryd: Emelie Berggren (0), Madelen Erlandsson (2), Ellinor Johansson (0), Anette Johansson (2), Anna Lager Larsson (2), Rebecka Larsson (0).

Bredaryds SOK: Nina Bergman (2).

Forsheda: Cecilia Siirtola (0).

Rydaholms GoIF: Marléne Blomgren Svensson (19).

Skillingaryd: Elisabeth Fälth (0), Ellen Storck (0).

OK Stigen: Monica Alverslid (1).

Värnamo: Karin Carlsson (3), Jennifer Dynebrink (0), Gunnel Eriksson (1), Therese Ferngren (0), Charlotta Hellstrand (0), Sarah Högberg (0), Wilma Johansson (0), Ida Norrström (2), Hanna Puonti (2), Malin Sandholst (0).

Övriga: Stina Lüddeckens, Värnamo/Anderstorps OK (9).

Taggar

Dela