Skidor

Leo kör femmilen i Holmenkollen

Skidor Leo Johansson från Skillingaryd är uttagen i det svenska landslaget till femmilen i klassiska Holmenkollen i Oslo nu på söndag den 10 mars.

– Holmenkollens femmil är bland det mest traditionsrika och klassiska vi har i längdskidsammanhang. Det väntas som vanligt massor av folk till arenan och en elektrisk stämning. Alla som får chansen att åka Holmenkollens femmil får en upplevelse utöver det vanliga, säger landslagschef Anders Byström.

Herrarnas trupp består av många bekanta ansikten men också ett namn som gör sitt första framträdande i världscupen för säsongen.

– Många av åkarna i truppen har åkt nästan samtliga världscuptävlingar den här säsongen. Några hade mindre trubbel under helgen i Lahtis, bland andra William Poromaa och Calle Halfvarsson, men vi räknar med att de är fullt återställda och redo för en femmil på söndag. Ny i truppen för den här säsongen är Fredrik Andersson som gjorde starka insatser i Skandinaviska Cupens avslutning i Hommelvik den gångna helgen, säger Anders Byström.

Bland damerna finns flera namn som har haft en fin form den senaste tiden.

– Världscuptvåan Linn Svahn är med och vi ger också nytt förtroende till Sofia Henriksson som tangerade sitt personliga rekord med en 14:e plats i Lahtis i lördags, säger Anders Byström.

Världscupen i Oslo pågår 9–10 mars och sänds i TV6 och Viaplay.

Truppen damer
Ebba Andersson, Piteå Elit SK
Sofia Henriksson, Piteå Elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Moa Lundgren, Åsarna IK
Jonna Sundling, Piteå Elit SK
Linn Svahn, Östersunds SK

Truppen herrar
Fredrik Andersson, Piteå Elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Calle Halfvarsson, IFK Mora SK
Johan Häggström, Piteå Elit SK
Leo Johansson, Falun-Borlänge SK
William Poromaa, Åsarna IK

Leo Johansson. Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Leo kör femmilen i Holmenkollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *