Sport

BLIK vann i Vaggeryd

Värnamo.nu

Sport Bredaryd Lanna IK visade hetare vilja och vann med klara 3–0 (1–0) borta mot Waggeryds IK och därmed bytte lagen plats i elitfyrans tabell.

– Första halvlek var bra från vår sida men i andra måste vi kunna begära mer av killarna, noterar hemmatränaren Roger Andersson.

Han var besviken på att man på hemmaplan tappade så mycket i andra halvlek.

– Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det har inte varit bra nu på slutet, noterar Roger.

Genom förlusten missade WIK chansen att nå positivt kvalspel. Nu blir man ett mittenlag och det får ändå sägas vara godkänt av en nykomling.

Fast WIK-tränaren tycker att man skulle ha kunnat nått lite högre placering. WIK hade stora skadeproblem i början och alla långtidsskadade som kom tillbaka har inte hunnit nå den form man hoppats på. Det var även ett avbräck att Joel Storck lämnade WIK för spel i moderklubben Skillingaryds IS.

Plus i dag endast till målvakten Teofil Johansson.

Bredaryd Lanna gjorde en godkänd första halvlek men inte mer. I andra var det ett helt annat lag som kom in, även om man bara hade bytt två spelare.

– Vi talade igenom i paus att vi måste få ett bättre passningsspel, mer rörelse med löpningar. Killarna gjorde precis som vi sagt och det blev en mycket bra halvlek, säger tränaren Tony Johansson.

Han tycker att hans lag spelade ut hemmalaget och att 3–0 var i underkant.

– Vi har vunnit de fyra senaste matcherna med 10–1 i målskillnaden och nu har vi säkrat kontraktet, säger Tony glatt.

William Lann visade prima takter i dag med först 1–0 mitt i första halvlek och sedan mål även i andra halvlek. Oskar Broberg blev också målskytt.

Tony tycker att man spelat fin fotboll hela året trots långtidsskador och att målspottaren Abdoe Darboe varit utlandsproffs stora delar av säsongen. I dag var han inte med men på grund av avstängning.

Förutom målskyttarna var Andreas Finnander och Dennis Andersson mycket bra i försvaret och på mitten glänste Philip Palm.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *