Sport

Claesson/Jebali-show vid 3–1-seger

Sport Två mål och en framspelning av Viktor Claesson och två framspelningar av nye Issam Jebali Det var mycket ”IFK Värnamo” när Elfsborg besegrade Östersund med 3–1 i Allsvenskan.

– Mycket roligt att jag fick chansen och det kändes mycket bra, säger Issam Jebali till Värnamo Nu efter sin succédebut i allsvenska Elfsborg.
Issam fick göra ett inhopp efter 55 minuter när det stod 1–1 i Elfsbrogs hemmamatch mot Östersund. Sex minuter senare var han inblandad i en frispark för Elfsborg och ytterligare två minuter senare spelade han fram Viktor Claesson som gjorde 2–1.

– Jag kände mig redo för matchen och hade bra självförtroende. Helt enkelt nöjd med spelet och att tränaren trodde på mig, säger Issam.

Succé är kanske ett slitet uttryck men något annat ord är det svårt att hitta för hans debut i Allsvenskan. Issam som spelat strålande i IFK Värnamo visade precis det vi noterat så många gånger tidigare: han håller allsvensk klass.

Issam Jebali visade fina anfallstakter och var en av sitt lags bästa spelare. Bästa var dock IFK Värnamo-fostrade Viktor Claesson med två mål och en målgivande assist. Noteras kan dock att Issam spelade fram till Viktors båda mål, helt lysande framspelningar.

Text: Per Bunnstad