65.05 Spelarbyte Varberg: Johannesson ut/Nsima Peter in.

62.00 Skott Jebali som målvakten också tog.

61.10 Inlägg höger Victor som PC nickade, men målvakten var med. Bra chans.

56.50 Petrovic ut till långsidan efter skada, högerfoten. Verkar inte allvarligt.

54.40 Jättechans för Varberg, men Åkesson assisterad av medspelare lyckades till slut ta bollen.

53.20 Ny hörna, men IFK tog hand om bollen.

52.45 Varberg ställer om, en mot två, men hörna för BoIS.

49.40 Skott Englund utanför.

46.00 Dagens högsta jubel, Varberg missade straffen, Johannesson sköt stenhårt – över!

45.20 Straff Varberg, Blomqvist eller Jebali fick omkull en motståndare.

kl 20.23 Andra halvlek startade.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 1–2, Avslut totalt: 3–3, Hörnor: 7–3, Frisparkar: 4–3, Offside: 1–1.

Paussnacket handlade mest om Varbergs mål där målgöraren stötte in bollen med handen..!?

46.40 Domaren blåser av första halvlek.

46.00 Varning, IFK: Archford Gutu gult kort.

45.00 Tilläggstid: minst 1 minut.

44.50 Petrovic trixar och trixar och skjuter utanför.

38.50 Varberg farligt anfall, men Blomqvist offrade sig och täckte.

34.25 Snabbt och bra anfall av Varberg, men Elias Andersson sköt utanför/över.

31.40 Ny IFK-hörna, nu från vänster och Englund. Bra hörna som Englund klev upp och nickade mot mål men där fanns målvakten.

29.20 Hörna IFK, från höger. Patrovic slog den, men Varberg tog bollen, kontrade, men Engström nickade hem till Åkesson.

28.00 Hörna Varberg, från vänster. Cederqvist nickade undan.

26.50 Bra IFK-anfall, Victor in till Jebali, men på hans pass fanns ingen.

20.30 Hörna Varberg från vänster. Cederqvist nickade undan.

19.10 Varning, IFK: Oskar Johansson gult kort. Frispark Varberg som Engström nickade undan.

18.00 IFK ställer om genom Petrovic som driver utåt vänster och från långt håll satsar på skott – högt över.

16.00 Hörna IFK, vänster igen och Englund. Den tog målvakten.

12.30 MÅL 0–1: Hörna Varberg, som i andravåg blev mål av Daniel Johannesson efter lite dålig IFK-markering.

11.40 Varberg kontrar på långboll, men Åkesson rusade ut och skickade till inkast.

09.40 Spelarbyte, IFK: Carlos Gaete ut/Petar Petrovic in.

09.20 Första Varbergsanfallet, som rann ut i intet.

05.40 Bra IFK-anfall. Oskar Johansson avslutade med skott tätt över och målvakten på så det blev hörna nr 3 från vänster.

03.50 Ny hörna för IFK. Englund igen men rakt på Varbergsspelare. Varberg kontrade snabbt, men bollen ”rann” i från och Björn Åkesson tog den.

02.15 Hörna IFK, fixad a Victor N. Tobias Englund slog hörnan, en skruvad lyra som målvakten nådde högst på.

01.00 Beträffande IFK:s lag spelar Victor Nilsson på högersidan och Issam Jebali på vänster.

Kl 19.20 Matchen startade.

IFK mot Varberg är kvällens enda match i superettan och den första i 15:e gången. När denna omgång är spelad har alla lagen mött varandra en gång.

Varberg har gjort en stark vår och är i allra högsta grad med och slåss om den kvalplatsen till allsvenskan. Jönköping toppar ju på 35 poäng, fyra fler än Östersund. Sedan är det sju poäng ner till tredje lag, Degerfors som har lika många poäng som Varberg.

Via förlust mot Utsikten halkade Värnamo ned på negativ kvalplats. Där vill förstås Björn Åkesson & co inte vara så poäng i kväll vore värdefullt.

Vädret är just nu bra, men lite sydlig vind. Det återstår cirka 20 minuter till matchstart.