Sport

Dramatik när VIK förlorade i Gnosjö

Sport Värnamo IK hämtade upp 1–4 till 4–4 men Gnosjö kunde ändå avgöra derbyt efter två mål av Patrik Strand och ett av Daniel Johansson – målen i matchens sex sista minuter: 7–4 (3–1, 1–1, 3–2).

VIK-tränaren Nicklas Rundblad var oerhört stolt över sina killar efter matchen:
– Ja vi gör åter en försvarsmässigt fantastiskt bra insats och starkt då vi bara hade två ordinarie backar med sig, övriga var sjuka.
Martin Ingvarsson,16, och Elias Heijel, 17, fick chansen i hetluften:

Killarna är från Gnosjö men för unga för det laget där man satsat mycket på rutin.
– De levererade på ett fantastiskt sätt, säger VIK-Tränaren nästan rörd.

Gnosjö hade svårt att skapa målchanser men gick ändå upp till 4–1 innan VIK segade sig in i matchen till 4–4. Det fanns också lägen för ledning. Hemmalagets rutin avgjorde dock till slut.

– Vi hänger inte läpp för förlusten utan är oerhört stolta att vi kunde bjuda upp till den här kampen mot ett tufft Gnosjö.

Från mitten av andra perioden fram till 5–4 för Gnosjö var Värnamo det bättre laget:
– Vi hade gjort vissa förändringar och var det spelförande laget då, konstaterar VIK-tränaren.

I stället för 5–4 för VIK kom 5–4 till hemmalaget på ett lite turligt mål där skottet tog på en VIK-spelare och gick i en båge över mål. 6–4 kom när VIK tryckte på för kvittering och 7–4i tom kasse i slutet.

Förutom de två nämnda backarna stort plus till Joel Toftgård som var delaktig i tre av de fyra målen.

Även om VIK ännu är utan seger finns det framtidstro i det unga laget. Försvarsspelet sitter där nu och får man bara fart på offensiven kan det ljusna placeringsmässigt i innebandytrean.