Sport

Dubbla SM- guld till ”Zabih”

Dubbla SM- guld till ”Zabih”

Sport Under SM-veckan i Norrköping var en av deltagande idrotterna fristilsbrottning och Värnamo BK hade en deltagare med i form av Zabihualh ”Zabih”  Ahmadi som ställde upp i uunior under lördagen och senior under söndagen.

Zabih var hundraprocentig då han kammade hem gulden i både junior 96 kg respektive senior 97 kg.

Under lördagen vann han båda sina inledande matcher med 10–0 och 11–0 (teknisk överlägsenhet) innan han ställdes i final mot Sven Engström från Heby BK. Det blev en relativt tuff final där Zabih gick segrande ur matchen med klara 7–2.

Sedan var det bara att åka hem till hotellet och ladda batterierna inför söndagens seniortävling. Även där inledde Zabih med två säkra segrar utan poängförlust (10–0, 10–0).

Därefter var det återigen dags för final den här gången mot hemmabrottaren Albin Frid. Matchen började i ett högt tempo där Zabih tog ledningen efter den första situationen med 2–1. En ledning han drygade ut till 6–1 och ledde i paus med 6–3. Han lyckades hålla undan i sista perioden och även utöka sin ledning och vann tillslut med 8–3 och hans andra guld den här SM-veckan var ett faktum.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *