Sport

EM-silver till Cornelia från Värnamo

EM-silver till Cornelia från Värnamo

Sport Cornelia Holm, 27, som är uppvuxen i Värnamo kan titulera sig EM-tvåa.

Vid tävlingar i kampsporten MMA kom hon tvåa vid tävlingarna i engelska Birmingham. Cornelia flyttade från Värnamo till Göteborg redan vintern 07/08. – Jag kör spårvagn på halvtid ungefär. Är timanställd så bestämmer själv när jag kan jobba, säger Cornelia som på sin fritid ägnar mycket tid åt sin sport.
Men det låter farligt med denna kampsport:
– Nej, inte direkt farligt. Inte farligare än många andra sporter. Det finns ett bra regelverk och duktiga domare som skyddar oss fighter, säger Cornelia.

Även om Cornelia siktade på EM-guld är hon ändå glad för sin silvermedalj och kommer att kämpa vidare för att det ska bli ädlare valör nästa gång.

Fakta ur Wikipedia: Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte får göra. Utövaren får göra i inprincip allting förutom ”fula trix” som peta i ögonen, slå/sparka i skrevet, nypas, bitas, dra i håret och så vidare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *