Sport

Felix Taus fick Kickens pris

Felix Taus fick Kickens pris

Sport Felix Taus fick vid Vaggeryds Bordtennisklubbs säsongsavslutning ta emot hederspriset ”Kickens minne”.

Felix föräras hederspriset för att han är en stor kämpe och genom sina stora uppoffringar lyckats ta sig till den höga nivå han idag befinner sig på trots en förhållandevis sen satsning på sin pingis, vilket är sällsynt och oerhört svårt.

Felix är och har alltid varit en exceptionell bollbegåvning och har med lätthet tagit viktiga uppdrag i de lag han tidigare tillhört, då främst inom fotbollen. Han valde trots detta att avsluta annan idrott för att satsa helhjärtat på sin pingis där de flesta jämnåriga var flera år före i utvecklingen. En vinnarinställning som måste premieras vilket nu sker både i pingishallarna med flertal segrar i tuffa omgivningar. Senast var de i internationellt startfält i Danmark där Felix dominerade med flera klassegrar och nu även nu genom denna hedersutmärkelse.

Flyttat till Borås
Efter utgången grundskola i Vaggeryd valde Felix i samråd med familjen att på egen hand flytta till Borås där han antogs på pingisgymnasiet. En stor satsning och utmaning för en då 16-åring.

Felix gick i juni ut sitt andra år i Borås och inom VBTK kan man se mycket stor utveckling, pingismässigt givetvis men även på det personliga planet i form av eget ansvarstänkt i att själv kunna sköta ett boendesamtidigt som en elitsatsning inom en idrott som tar oerhörd tid i anspråk. Det tillsammans med studierna måste klaras av på fullgott vis.

– Felix är i VBTK:s ögon en kanonkille som löst alla dessa delar på ett fint vis och styrelsen hade i år ganska lätt att utse mottagare av hederspriset, säger Eje Sahlstedt i VBTK.

Reser till Kina
Felix kommer i sommar att resa på träningsläger till Peking för 17 dagars träningsläger tillsammans med 19 andra svenska och norska spelare, däribland VBTK:s Indra Andersson för att ytterligare utveckla sin pingis.

En fantastisk möjlighet för att på toppen testa och utveckla sin pingis.

”Kickens minne” delas ut till minne av klubbens mångårige vän och eldsjäl, Karl-Eric ”Kicken” Svensson, som gick ur tiden 2009.

Priset delas ut på uppdrag av styrelsen till någon ungdomsspelare som gjort något extra ordinärt och visat att man är beredd att offra stort för sin utveckling inom pingisen.

Tidigare mottagare:

Julia Fredriksson
Alexander Josephsson
Albin Andersson
Filip Sahlstedt
Indra Andersson
Nikolina Ascic

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *