Sport

Förlust i seriepremiären för Värnamo HK

Förlust i seriepremiären för Värnamo HK

Sport Värnamo HK har i år ett damlag i division 3 som spelat sin första seriematch.

Det blev förlust borta mot HB78, 18–30 (9–13).

– Det blev en av säsongens kanske svåraste uppgifter. När vi haft en ganska stökig försäsong med mycket sjukdomar och skador så var väl oddsen inte till vår fördel precis. För stora delar av vår trupp var det även premiärmatch som seniorspelare och nog fanns det en del nervositet inom truppen. Med tanke på dessa förutsättningar ville jag hålla ner förväntningarna och alla måsten lite och istället använda tiden till att utvecklas, hitta varandra och timing mot bra motstånd, något som jag tycker vi gör, noterar tränaren Peter Alzèn.

Värnamo får en ganska bra start på matchen där man byter mål med motståndaren fram till ställning 4–4 innan det är Värnamo som gör ett litet miniryck till ledning 6–4. HB 78 tar en timeout som de får bra utdelning på och seglar sakta iväg till halvtidsvila med ledning 13–9.

– Vi är ganska nöjda med första halvan, men vill försöka stå emot även i andra.. Vid ställning 13–10 drar vi på oss en utvisning och HB har en bra period där de går från 13–10 till 18–10 och matchen är väl mer eller mindre körd efter detta. Nog kämpar tjejerna på, men orken tryter lite och hemmalaget kan ganska kontrollerat vinna helt rättvist med 30–18, inflikar Peter Alzèn.

Värnamo hade som mål att kunna se sig i spegeln och känna sig nöjda med prestationen.
– Tycker verkligen vi kan det. Attityden finns där hela matchen och vi visar inga tecken på att nacksenan ska gå. Vi orkar inte stå upp hela vägen mot ett mer rutinerat och tyngre motstånd. Så tiden var absolut inte bortkastad. Vi fick bra kvitton på vad vi är trygga med och vad vi måste jobba vidare med inför kommande utmaningar. Stundtals kommer vi helt rätt i anfallsspelet, medan vi andra gånger har lite för brått och tappar tålamodet och blir lite för individuella. Försvarsmässigt tycker jag vi tar kampen i 60 minuter även om vi chansar lite mot slutet utan önskat resultat.

Hela dagens trupp kan kvittera ut bra beröm. Sanna Johansson och Alma Jasarevic spelar i stort sätt nonstop och gör det riktigt bra. Nya kreativa högersexan Johanna Boberg skapar stora hål i HB-försvaret med sin tuffa spelstil. Amanda Bard i målet kan även hon kvittera ut ett mycket högt betyg med många härliga parader. Sedan visar både nämnda Sanna och Kajsa Norén upp ett säkert straffskytte med fem mål av fem möjliga.

– Men det är som sagt som kollektiv vi kämpar, sliter och försöker hitta lösningar mot ett för dagen bättre motstånd. Kan vi visa upp våra första 20 minuter under längre perioder ska det absolut gå få med sig lite poäng i årets seriespel.

HB 78 har en fin bredd i truppen med mycket tjejer som känt på spel betydligt mycket högre upp i seriesystemet.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 6, Sanna Johansson 4, Kajsa Norèn 3, Johanna Boberg 2, Josefine Gerdtman 1, Lilian Nguyen 1, Sanna Sibonjic 1.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *