Sport

Forsman hjälte i Waggeryds IK

Värnamo.nu

Sport Viktor Forsman hade bara gjort ett mål för sitt Waggeryds IK inför dagens bortamöte mot IFK Stockaryd/Rörviks IF.

Då gjorde han två och WIK åkte hem med tre sköna poäng.

– En riktig laginsats, pustade Waggeryds tränare Roger Andersson, då domaren blåste av tillställningen på Enevi i Rörvik.

Det blev alltså en repris av mötet på Vaggeryds IP i våras då WIK också vann med 2–1. Utgångsläget i dag var att Stockaryd/Rörvik låg trea på 29 poäng, medan Waggeryd halkat ned till sjätte på sina 22 poäng.

Att WIK vann kan ingen protestera mot. De vit-blå gjorde en bra match, skapade mest, sköt mest och vann all statistik.

– Vi borde punkterat tidigare, tyckte Roger Andersson, och tänkte på flera goda möjligheter i andra halvlek.

Annars inleddes matchen mer trevande och det verkade svårspelat. Många långa och höga bollar och ofta sprang lagen offside.

– Planen är sträv, menade Roger.

Ja, den var inte lätt att bemästra, men WIK kom successivt mer och mer och hade så att säga greppet. Nära 0–1  var det redan i sjunde minuten då en hemmaspelare nickade bakåt och målvakten Emil Söderstjärna fick rädda till hörna. Sedan hade S/R några skapliga lägen, men det var WIK som tog ledningen.

I 35:e minuten slog Sebastian Andersson en hörna. Robert Glavas nickade mot bortre måldelen, men där fanns Viktor Forsman som via en ny nick helst ställde målvakten.

Återtog snabbt ledningen

Sebastian Andersson var nära att göra 0–2 några minuter efter paus och WIK hade fler lägen. I stället blev det 1–1 då det annars säkra WIK-försvaret inte riktigt var med när S/R snabbt ställde om. Martin Johansson kvitterade.

Men, hemmalaget fick inte glädja sig mer än två minuter. Inropande Sasa Miljevic lyfte i en attack bollen över S/R-försvaret, Viktor Forsman rusade igenom och sköt 1–2 invid bortre stolpen utom räckhåll för målvakten.

Stockaryd/Rörvik jagade förstås ny kvittering, men i stället öppnades mittfältet upp och WIK kunde – eller borde – gjort ytterligare något mål.

– Men, det är skönt att vi vann och hittade tillbaka, myste Roger Andersson.

Han hyllade hela laget och alla hade del i den här segern. Framför allt Viktor Forsman, som ju fördubblade årets målskörd och blev den store segerhjälten.

Rosas extra ska också Mikael Petersson i målet och Sebastian Andersson. Hans återkomst i laget betyder mycket och kanske har WIK nu tagit upp jakten på en kvalplats. Fem omgångar återstår och mycket kan hända.

Matchfakta

Stockaryd/Rörvik–Waggeryd

1–2 (0–1)

Mål: 0–1 (35) Viktor Forsman, nick (Robert Glavas, nick/Sebastian Andersson, hörna), 1–1 (66) Martin Johansson, 1–2 (68) Viktor Forsman.

Avslut totalt: 13–23 (6–7).

Avslut på mål: 7–14 (4–3).

Hörnor: 5–10 (0–3).

Varningar: Zebastian Karlsson, W (40), Derek Boggs, S/R (86), Filip Lipovac, W, och Mutassim Zoud, S/R (båda 90+1).

Domare: Andreas Svensson, Göteborg.

Publik: cirka 130.