Sport

Horda föll mot serieledaren

Sport Toppmötet Horda - Delary/Pjätteryd  slutade 1–4.

Att Delary/Pjätteryd skulle ta hem segern var inte på något vis oväntat då laget så här långt bara tappat en enda poäng. Horda kunde inte heller rubba laget även om spelet i andra halvlek mest var förlag till gästernas planhalva.

– Lite osäkert i mittförsvaret och den blöta planen gjorde det inte bättre. Men alla kämpade bra och andra halvlek var mycket bra, säger HAIK-tränaren Spehtim Bushiati.

Det stod 0–2 i paus men i andra halvlek ökade gästerna på genom straff. Sedan var det hemmalaget som fick straff och skyttekungen Arman Ashtiani förvaltade den på rätt sätt.

Tror ett flertal hemmachanser kom i stället 1–4.

– Vi hade stolpskott och ribbskott men lyckades inte, noterar tränaren.

Delary/Pjätteryd uppträdde mer som ett kollektivt mot ett lite för mycket individuellt spelande hemmalag.

– Men Delary/Pjätteryd är mycket bra och vi gjorde en fin insats även om förlusten blev för stor, säger tränaren.

Henric Annmo (Jönsson), Karl Dahl, Erion Nishkuo och Omar Jebar får lite extra beröm i Horda som fortfarande har vissa chanser att bli tvåa i serien och få kvalspela till fotbollsfemman..

Det hade väntas många besökare till Munkavallen för denna toppmatch men regnet gjorde att bara de mest inbitna supportrarna kom.

Text: Per Bunnstad