Sport

IFK Värnamo vann med 2–0

Sport IFK Värnamo överraskande många när man bortabesegrade Ljungskile med 2–0 (2–0) och nu börjar avståndet öka till lagen kring de undre strecken.

Första halvlek var en av de bästa IFK spelat i år. Att ha så stort bollinnehav på bortaplan är imponerande. Hemmalaget hade inget att sätta emot utan fik mest jaga. IFK var hetare på alla positioner och 2–0 var snarare i underkant än överkant.

Pär Cederqvist var lysande i halvleken men även Dzenis Kozica visade stora kvaliteter. De oroade gång på gång hemmaförsvaret och Dzenis fick glädje att göra ledningsmålet. Alldeles före hade Pär Cederqvist skjutit i stolpen.

IFK backade inte hem utan fortsatte sitt offensiva spel. Man bara väntade på 2–0 och det kom genom IFK:s nya ”skyttekung”, David Engström. David kan inte skryta med att vara målspottare men på de senaste matcherna har han även visat sådana kvaliteter men tre mål på tre matcher. Målet kom efter hörna.

Skön känsla

– Underbart skönt, kommenterar en glad David.

Hann du sikta?
– Jadå, tänker dock inte så mycket när läget dyker upp. Det sker på instinkt men nickade mot bortre, säger han.

Före matchen talade vi med IFK-tränaren Jörgen Petersson som hoppades en poäng och det blev tre:

– Jättebra gjort av killar i laget, berömmer han.

Det var ingen som var dålig i dag utan alla håll hög standard. Några märktes lite extra som målvakten Björn Åkesson, David Engström i fyrbackslinjen, Archford Gutu på mitten samt Pär Cederqvist och Dzenis Kozica i anfallet.

– Alla offrade sig och vi kunde till och med ha haft 3–0 i paus. Dzenis hade ett jätteläge i vardera halvleken förutom sitt mål.

Sedan var det David Engström som åter gjorde mål:
– Ja ett underbart snyggt nickmål upp i krysset. Han är i hysterisk målform just nu, säger Jörgen med ett stort leende.

– David är också mogen att ta duellerna i luften, berömmer tränaren.

I andra halvlek var det ett betydligt mattare IFK. Hemmalaget kunde ta över men man var inte lika dominant som IFK varit i första halvlek.

Totalt sett en överraskande bra bortamatch av IFK som höll nollan andra matchen i rad.

IFK har nu 32 poäng med tre matcher kvar att spela. Detta kan räcka för att ordna kontraktet fast 33 eller 34 krävs nog.

– Ja, det stämmer nog, säger IFK-tränaren.

Nu är det ett två veckor långt uppehåll. Nästa match spelas hemma mot Utsikten, laget som just nu ligger sist i serien Utsikten och Brommapojkarna är båda nio poäng efter IFK med just nio poäng att spela om..

Victor Nilsson fick utgå på grund av en lårskada men med två veckor uppehåll av seriespelet kan han vara tillbaka i spel till matchen mot Utsikten och kanske även tidigare skadade Martin Claesson.