Sport

Imponerande seger för VHK-damerna

Imponerande seger för VHK-damerna

Sport På tisdagskvällen spelade Värnamo HK säsongens första hemmamatch för Värnamo HK då Nässjö/Eksjö besegrades med 26–19.

Tränaren Peter Alzén kommenterar:
– Ett motstånd som vi har stor respekt för och det faktum att de fram till nu var obesegrade pekade på att en väldigt bra prestation skulle krävas för poäng denna gång. Och oj vilken match vi gör när vi vinner denna ganska klart till slut. Matchen handlade väldigt mycket om kamp, både för spelarna och även för oss tränare då båda lagen hela tiden ändrade på de taktiska bitarna, framför allt då i försvarsspel.

Lagen följdes åt nästan hela första halvan. VHK kunde dock avsluta bäst och hade två mål med sig in i halvtidsvilan.

Andra halvan inleddes på samma vis fram till att gästerna äter ifatt övertaget och allt känns ganska oklart. Lite taktiska förändringar i försvarsmässigt gör att VHK går från 16–15 till 20–15 och det övertaget släpper laget aldrig.

– Men slita fick vi allt och vi gör det med den äran. Försvarsspelet haltar lite inledningsvis innan vi mer och mer hittar rätt. Lisa Karlsson gör här ett grymt jobb som vinner kamp efter kamp mot ett ganska tungt tryck. Framåt har vi klart bättre tålamod denna gång och besluten och dom tekniska felen blir klart bättre än sist mot Guldkroken.

– Alma Jasarevic är lysande denna kväll och utöver hennes nio spelmål ligger hon bakom många av lagkamraternas mål genom bra värdering av läget. Johanna Boberg gör även hon en väldigt bra match och skapar ganska mycket hål i Eksjöförsvaret, Så gör även Dea Livancic som gör säsongsdebut på positionen som mittsexa, noterar Peter Alzén.

Han pekar på att man kan berömma och åter berömma individuella prestationer, men i slutändan är det som lag man vinner.
– Att vi denna kväll sprider ut målskyttet över många spelare är en styrka. Detta var en toppmatch och vi tvingades agera därefter för att få med oss poängen, men utan allas insatser, stora som små hade vi inte tagit Värnamo HK:s första seniorseger på många år denna kväll.

Det är ganska svårt att inte nämna målvakten Amanda Bard: Hon är fullständigt lysande denna kväll efter att fått läsa in sig lite på motståndarna första kvarten så presterar hon ett målvaktsspel på hög nivå. Hon är nog ihop med Alma de två som kan kvittera ut bäst betyg i ett jämnt VHK för kvällen.

– Eksjö var som sagt ett lag som vi hade respekt för, ett ganska bra kollektiv med en hel del intressanta och duktiga spelare. Ida Thulin, Julia Gustavsson, Emma Ahlstedt och Evelina Petersson är spelare som tog mycket energi av oss. Laget hade även ett fint målvaktsspel och framför allt då i första halvlek, inflikar VHK-tränaren

Vinsten gör att vi VHK hakar på tåget i den övre tabellhalvan och vi kan ta sig an nästa motståndare med bra självförtroende.

Matchfakta Värnamo HK – Nässjö/Eksjö 26–19 (11–9)

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 9, Lisa Karlsson 3, johanna Boberg 3, Josefine Gerdtman 3, Sanna Johansson 2, Dea Livancic 2, Isagel Josefsson 2, Zandra Bunnstad 1, Emma Hansson 1.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *