Sport

Kämpaseger för damjuniorerna

Sport Det går bra för damjuiniorerna hos Värnamo HK som i kväll vann över Eksjö med 19–16.

Tränaren Peter Alzèn ger en rapport här:

Segertåget rullar vidare när vi ikväll tog vår tredke raka seger när Eksjö BK gästade oss. I de två vinsterna mot Växjö och Anderstorp har matcherna varit mer eller mindre avgjorda i halvlek. I dag såg det helt annorlunda ut, idag fick vi verkligen jobba med det mentala i halvlek.

Första halvan är riktigt dålig av oss, säsongens klart sämsta. Samtliga spelare underpresterar ordentligt och den goa energi vi brukar ha ser ut som ett urladdat Tudorbatteri. Det 3–2–1-försvar som vi varit så framgångsrika med stämmer inte alls. Dels beroende på avsaknaden av energi, dels beroende på små, kvicka och kreativa Eksjötjejer som löser detta på ett bra sätt.

Vi väljer att inte envisas kvar vid vårt första val och går ner på ett 5–1-försvar i stället, som funkar klart bättre mot detta lag. Även anfallsspelet går ordentligt på kryckor i första halvlek, där vi krånglar till det lite för mycket för oss själva.

Spelarna såg lite hängiga ut när vi gick in för halvtidsvila. Som tränare ser man det mer som en otroligt värdefull erfarenhet i vår utveckling. Nu fick vi jobba en hel del med det mentala spelet i stället och mycket av snacket handlade om att tro på det vi håller på med och att med lite justeringar och tålamod ta chansen att vända på steken.

Mycket glädjande visar tjejerna ett härligt pannben i andra halvan, dels de på planen, dels tjejerna som satt på bänken. Försvarsspelet var på en helt annan nivå nu och vi släpper bara tre bollar förbi oss. Sedann måste bara Amanda Bard i målet plussas ordentligt då hon presterar ett målvaktsspel som är bländande.

Framåt gör vi ingen toppinsats i andra heller, även om det tar sig lite efter hand. Vi tvingas gå ganska hårt på en del spelare i andra halvlek, men återigen är det vårt kollektiv som segrar.

En spelare som inte fick så mycket speltid var Sanna Johansson, men Sannas egenskaper som lagspelare måste berömmas. Hon är en tjej som alltid puschar på sina lagkamrater och som betyder en hel del för gruppen i stort. I övrigt så har samtliga en nivå till att ta fram, men otroligt starkt att som lag lyckas vända och vinna en sådan här match när det inte flyter på som det gjort i några matcher innan.

Matchfakta Värnamo HK-Eksjö BK 19–16 (10–13)