Sport

Kärda vann i Hillerstorp

Värnamo.nu

Sport Kärda IF fortsätter att överraska i fotbollsfemman och vann i dag med 4–1 (1–0) på bortaplan mot Hillerstorp.

– Det är inte ofta vi vinner i Hillerstorp men i dag gjorde vi det helt rättvist, säger Kjell Eriksson i Kärda IF.

Hemmalaget hade några chanser i första halvlek men det var Kärda som skapade det mest och bästa. Jakob Björk gav laget ledningen och i andra halvlek ökade han på till 2–0. Oscar Petersson gjorde 3–0 på straff och sedan presenterade sig Jakob en gång till med 4–0. Alldeles i slutet reducerade hemmalaget.

– Vi var hetare på alla positionerna och det var riktigt roligt att vår taktik höll, säger Kjell.

Spelande tränaren Oscar Petersson hade en noggrann genomgång hur man skulle spela och killarna följde anvisningarna fullt ut. Man skulle bland annat jobba för att stoppa hemmalagets mittfältsmotor och det gjorde man med bravur. Erik Arvidsson hade stor del i detta.

Erik var tillsammans med Jakob Björk bäst i Kärda. Extra plus även till Markus Eriksson i försvaret.

–Vår bästa match för säsongen, noterar Kjell Eriksson.

Vårsäsongen har gått över förväntan och Kärda ligger nu trea i den stenhårda toppen av fotbollsfemman. Det skiljer bara fyra poäng mellan ettan och sexan.