Sport

Kärda vann med 2–1

Sport Kärda IF besegrade Reftele med 2–1 och har fortfarande grepp om kvalplatsen till division fyra.

Nu är Kärda IF med stormsteg på väg mot kvalspel till fyran. Det största som har hänt i föreningens historia sedan fotbollen startade i början på 1980-talet. Riktigt hundraprocentig är inte kvalplatsen ännu- Men mycket ska till för att chansen ska missas.

– Men vi hade turen med oss idag. Vi gjorde ingen särskilt bra match. Kanske att nerverna spökade lite med tanke på matchens betydelse, säger Kjell Eriksson, lagledare.

Det var krampaktigt spel långa stunder med efter 44 minuter fick Kärda ledningsmålet inslaget av Viktor Eriksson.

Efter paus hade Reftele en bra period och det var ingen oförtjänt kvittering laget fick till dryga tio minuter före slutet efter en något tilltrasslad situation i samband med en frispark.

Kärda visade dock moral och vilja och gick för ett nytt ledningsmål och sista minuten såg duktige Jakob Björk till att segermålet kom.

Målvakten Emanuel Heijel samt Karl Josephsson och Marcus Ericsson ska kvittera ut bästa betygen i hemmalaget.

Text: Erik Sjöberg