Sport

Marita tappade ledningen

Värnamo.nu

Sport En dag fick Marita Johansson, OK Stigen, ståta som ledare i 5-dagars.

I dag blev hon femma och ramlade ned till andra plats totalt.

Alla som vinner premiäretappen får en extra press på sig de kommande etapperna. Kanske var det så också för Marita Johansson som ju vann D60M i söndags.

Enligt rapporter var det ingen missnöjd Marita efter dagens lopp. Tvärtom sägs det att hon gjort ett bättre race, men det räckte inte lika långt. Fru Johansson fick nöja sig med femte plats och samtidigt fick hon lämna i från sig ”ledartröjan”.

Tre etapper återstår och mycket kan – och kommer att – hända. Marita har bara 19 sekunder upp till ettan.

Fler totaltvåor

OK Stigen har fler damer som vill vara med i täten. Det står klart med all tydlighet efter två dagars kämpande i den tuffa västgötaterrängen.

Gunilla Sandström, tvåa i går i D55M, blev liksom Marita Johansson femma i dag. Dock är Gunilla kvar som tvåa totalt, drygt två minuter efter.

Ett steg uppåt bar det i stället för Susanne Domby i D50M. Susanne var trea i går, tvåa i dag och är nu också tvåa sammanlagt, men nästan sex minuter från ledning.

Värnamoklubben fick ytterligare en pallplats i dagens etapp. Det var glädjande i en ungdomsklass, H12 Kort. Rasmus Johansson startade tidigt, men orienterade bra och blev etapptrea. Därmed avancerade han från elfte till åttonde plats.

Bland klubbens äldre herrar blev facit inte lika bra som under premiäretappen. Peter Domby sprang bäst av ”gubbsen” då han var fyra i H50M och nu är han också fyra totalt.

Stig Fransson i H80 blev sjua och plockade fyra placeringar totalt, från tolfte till åttonde.

Sölve Andersson

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *