Sport

Ny derbyseger för damjuniorerna

Sport Efter ett antal matcher med förluster fick Värnamo HK damjuniorer äntligen vråla ut lite glädje när det blev seger med 22–17 (9–8) på hemmaplan mot Anderstorp.

Tränaren Peter Alzén berättar:
Anderstorp kom denna gång till spel med en blandning av dom lite mer rutinerade tjejerna som spelat både division 2-handboll och någon även division 1 och det lovande A-flickgänget.

Matchen börjar lite målsnålt där vi har en hel del problem framåt. Tekniska fel, dålig timing och en hel del räddningar av Lisa Franzen i bortamålet. Men någon panik av det uppstod aldrig då vi spelade ett strålande 3–2–1-försvar och plockade bort det rutinerade gänget som startat matchen för ASK fullständigt.

Efter cirka tio minuter spelade valde ASK att punktmarkera först Selma Veladsic och sedan Alma Jasarevic. Något som vi börjar bli vana vid och med lite justeringar av spelartyper gör det att vi får ett litet försprång. Ett försprång som gästerna äter in då de avslutar halvleken bra, mycket tack vare att de då spelar det unga gänget som har lite andra kvaliteter.

I andra halvlek fortsätter Anderstorp med sin punktmarkering, något som förvånar mig en del. Detta skapar ytor som en hel del spelare älskar och tar vara på. Vi tackar och tar emot och går sakta men säker ifrån till en ganska kontrollerad seger till slut, men helt lugn kan man inte vara förrän cirka fyra minuter återstår. En väldigt skön seger och vi har vunnit bägge derbymatcherna nu. Anderstorp får chans till revansch redan om några veckor då tredje och sista matchen spelas i Anderstorp.

Vårt försvarsspel var som sagt väldigt bra matchen igenom. Det var väl bara när gästerna spelar med mycket snabba, kreativa A-flickor som vi utmanades ordentlig. Framåt hade vi som sagt det lite jobbigt mot deras defensiva försvar men hittade lösningarna när punkten kom. En spelare som passar bra mot detta typ av agerande är Sanna Johansson. Nu fick hon ytor att jobba med och hon stegade, hon sköt och hon var fantastiskt bra. Har nog aldrig sett henne så bra och då har jag trots allt jobbat ganska många år med henne i olika föreningar.

Selma gör det hon ska och levererar en del skyttemål och även Alma gör en del mål trots punkten. Blenda Limani styr spelet bra i första halvlek. Sedan får hon lite begränsat med speltid när Sanna är het som en kamin. Amanda Bard i målet är som vanlig stabil. Vi gör rätt mycket mål på våra niometersspelare idag, men lite mindre på sexmetersspelare, något som vi kan förbättra lite till nästa gång, även om de tar dom lägen de ska.

Anderstorp då? Som sagt tycker jag det är det yngre gardet som visar upp mest och dom ska ha stort beröm för att inte vika ner sig utan tvinga oss att fajtas ända in i kaklet. Lisa Franzèn som står första halvlek gör en bra halvlek med en hel del räddningar. Madeleine Lidbacken är även hon duktig på sin kant och sätter oss på en hel del prov.

Skön och viktig seger som ger oss lite självförtroende inför dom sista omgångarna i mars.

Målskyttar Värnamo HK: Sanna Johansson 7, Alma Jasarevic 6, Selma Veladzic 5, Lisa Karlsson 3, Blenda Limani 1