Sport

Ny förlust för damjuniorerna

Sport På lördagskvällen var Värnamos damjuniorer i Ronneby för fajt mot serietvåan, en match som slutade med förlust 21–29 (8–15).

Tränaren Peter Alzén berättar om matchen:

Vi mötte detta lag på hemmaplan för två veckor sedan. Då valde Ronneby att punkta bort Alma Jasarevic från start till slut. Denna match var inget undantag utan punkten kom från sekund ett och hela matchen när hon fanns på planen.

Har egentligen inget emot punktmarkering, det är en del av handbollen och använder det själv ibland under korta dela av matcher och framför allt i seniorhandboll. Men har väldigt svårt att förstå att man i juniorhandboll inte låter spelaren visa om hon har dagen eller ej. Det utvecklar inte våra talanger inom förbundet precis, inte hon som tvingas stå och titta på i 60 minute, inte utvecklar det försvarsarbetet på den spelaren som ska utföra punkten heller. Förbjudet är det inte, men ändå. Tror nog det hade kunnat blivit väldigt utvecklande matcher för spelarna i bägge lagen om man fått spela mer sex mot sex.

Så även denna gång tvingades vi praktisera anfallsspel fem mot fem. Första delen av första halvlek är inte 100 från vår del, vi har lite för mycket tekniska fel, lite för mycket fummel med boll och timingen sitter inte fullt ut. Detta gör att hemmalaget ganska omgående skaffar sig ett litet övertag som vi lider av resten av matchen.

Vi kämpar på med att hitta flyt i fem-fem-spelet och vi försöker under stunder lösa punkten på Alma. Ronneby utökar sin ledning och går till halvtidsvila med sju bollars övertag. I inledningen av matchen hittar vi duktiga mitt-sexan Sofie Andersson bra och hon gör många av våra inledande mål. Tyvärr tappar vi den detaljen lite allt eftersom halvleken lider.

Är det något som laget besitter är det moral och attityd och vi är ganska bestämda med att åka till Ronneby och vika ned sig, finns inte på kartan. Andra halvlek är rätt bra från vår sida.

Våra ytternior Selma veladzic och Ida Rimark förvandlas här till giganter, Selma som under första halvlek inte riktigt varit vän med verken boll eller kropp går nu rakare på mål och visar gång på gång vilket skott den tjejen besitter.

Ida som tvekat lite i sina stegningar under första halvlek hittar nu rätt gång på gång och är fantastiskt bra när hon bestämt stegar förbi sin försvarare gång på gång. Skulle vilja påstå att hon denna kväll fick sitt juniorgenombrott på allvar.

Den tredje spelaren som idag spelade ytternia när Alma punktades var Sanna Johansson. Även hon var mycket bra matchen igenom och idag visade hon upp att utöver genombrottet finns där även ett skott.

Lisa Karlsson som är på väg tillbaka från ett skadeuppehåll är idag enbart med som straffläggare och är säkerheten själv på den detaljen.

Vi knaprar in en del av underläget från första halvlek och är vid något tillfälle enbart tre bollar efter och Ronneby tjejerna ser lite skärrade ut. Nu får dom ordning på nerverna och direkt får dom lite utdelning och kan väl ganska kontrollerat vinna matchen till slut med åtta bollar.

Som sagt, lite svajig inledning av oss, men betydligt mycket bättre avslutning där vi tar med oss en hel del in i avslutningen av säsongen då en hel del matcher mot lag som fightas om samma område av tabellen som vi väntar. Redan på torsdag väntar ett intressant derby mot Anderstorp i Värnamo sporthall och förhoppningsvis frisknar lite spelare till från sina sjukdomar och skador tills dess.

Hos Ronneby är duktiga mittsexan Elin Johansson alltid ett hot. Sedan hade dom en riktig speedkula på ytternioposition i en tjej som jag saknar namn på, men den farten hon besitter är mäktig.