Sport

Peking vann i Bor – match som nästan urartade

Sport Peking fortsätter att vinna i fotbollssexan och bortabesegrade Bor med 5–2 men det var mycket stök på Rastavallen.

Matchen hade egentligen två ansikten: Första halvlek då Bor spelade fin fotboll, den andra då man fick två utvisade och där Peking visade klass.

– Jättebra första halvlek av oss, noterar BSK-tränaren Dan Pettersson.

Lika glad som han vari paus, lika nedslagen var han efter matchen. Dels tappade man humöret och i takt med att man fick utvisningar visade i stället Peking att man kanske är seriens bästa lag.

Bor gjorde 2–1 bara minuten in på andra halvlek men efter fem minuter av halvleken fick man en spelare utvisad för protest. Men kvarten kvar att spela kom nästa utvisning. Det tillsammans med som man anser två offsidemål för Peking satte ned humöret på alla. Det var nog ingen som tyckte att det var hemmadomare direkt.

Det kan ändå inte vara ok att en spelare i BSK sparkar ned en i motståndarlaget och det var ganska heta känslor efter det. Ingen vidare underhållning utan riktigt tråkigt.

– Befarar att näsan gick av på vår spelare – eller nästintill. Illa var det i varje fall, säger Pekings Kalle Björnlund.

Målen för Bor gjordes av Victor Davidsson och Albin Svensson.

– Vi var rädda för den här matchen och det var en svårspelad hal plan. Det var inte heller bra i första halvlek, konstaterar Kalle Björnlund om sitt Peking.

Sammantaget ger han ändå godkänt. Målen gjordes av Daniel ”Danne” Dojcinovski tre, Alen Zulovic och Antonio Smoljan. De tre tillsammans med Philip Hjelmgren var extra duktiga.

– Tyvärr fick Danne sitt tredje gula kort och han är avstängt till nästa match mot Dardania, säger Kalle om lagets skyttekung med 17 mål på sex matcher.

Text: Per Bunnstad