Sport

Robin och Erik med bra simresultat

Värnamo.nu

Sport Värnamo Simsällskap var på plats med två simmare i Trollhättan och de svenska ungdomsmästerskapen och tävlingen kunde inte gått mycket bättre.

Robin Pettersson gjorde sitt andra mästerskap. Lite mindre nervositet detta året resulterade i två fina 20:e platser och två nya personliga rekord på 100 och 200 m ryggsim i klassen 15 år.
– Robin vågade detta året, han öppnade väldigt starkt och det gav ju resultat.
100 m ryggsim 1.08.29 personligt rekord med en halv sekund, 200 m ryggsim 2.28.50 pers med drygt en sekund, säger tränaren Lennie Sahlström.

Erik Stensson, mästerskapsdebutanten, tävlade mot dem som var ett år äldre men han visade att han blir att räkna med redan nästa år. Första starten på tävlingen resulterade tyvärr i en diskvalifikation. En lite för taggad Erik kunde inte hålla sig kvar på pallen och tjuvstartade på 200 m medley. Sluttiden 2.29.38 skulle resulterat i personligt rekord med nästan tre sekunder och en finfin 12:e plats bland 01 och yngre och en andraplats i sin ålder.

Eriks andra start på tävlingen gick desto bättre. Ingen tjuvstart denna gång och in i mål på 100 m ryggsim på tiden 1.09.40, ytterligare ett personligt rekord denna gång med två sekunder. En fin 14:e plats i klassen, men framför allt bäst i sin ålder.

– Alla har jobbat väldigt hårt under året så det är extra roligt när det går så här bra. Nu laddar vi om inför hösten och vinterns ungdomsmästerskap.

Alla resultat finns här

Erik Stensson och Robin Pettersson. Läsarbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *