Sport

Rydaholm tog trepoängare

Värnamo.nu

Sport Rydaholms GoIF kom tillbaka efter förlusten mot Waggeryd och vann i kväll med 2–1 (0–0) över Habo.

– En total scenförändring än senast mot Waggeryd. Visst var tre poäng men i kväll men jag värdesätter ännu mer hur vi spelade, att alla agerade för laget, säger tränaren Göran ”Wille” Johansson.

Rydaholm spade klart flest målchanser men Habo var inte ofarligt. Efter hemmaledning blev det kvittering innan Zenel Dautaj avslutade med 2–1. Mirnel Vejzovic hade gjort 1–0.

– Vi hade bland annat tre frilägen och ett ribbskott och borde ha gjort fler mål, påpekar Wille om sitt lag som nu är tvåa i serien.

Men målskyttet är lite av lagets akilleshäl. Man spelar bra i elitfyran förutom att det varit lite knaggligt i ett par matcher på sistone.

Ivan vanilj var med från start och var en av de bättre. Han orkar ännu inte en hel match men hans 70 minuter var klart godkända.

Mirnel Vejzovic skapa stor oreda i Habos försvar och den andre målskytten, Zenel Dautaj, var nog lagets främste spelare. Han brukar spela på topp men i dag var han innermittfältare och svarade för klokt spel.

RGoIF-tränaren har hittills varit inte så lite kritisk av domarnas insats, inte minst linjedomarnas. i dag gav han dock beröm till alla pipblåsarna. Och det trots att Rydaholm drabbades av flera varning så att Behar Gashi och Mirnel Vejzovic är avstängda till nästa match. Å andra sidan återkommer då i dag avstängda Alen Barnjak och Arianit Bunjako.

I sista vårmatchen är det dags för bortamöte med Markaryd.

Mirnel Vejzovic och Zenel Dautaj, kvällens målskyttar. Arkivbilder

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *