Sport

Sammandrag från kvällen: 3–0 blev 3–4 för HV 71

Sport I kväll har vi korta rapporter från VM i fotboll och ishockey. Uppdaterat.

I VM-fotbollens två kvartsfinaler blev det stor dramatik. Brasilien såg ut att besegra Kroatien med 1–0 men bara minuter från förlängningens slut kom 1–1. Kroatien vann sedan straffläggningen. Noteras kan att under speltid hade Kroatien ett skott på mål mot elva för Brasilien.

Den andra kvartsfinalen blev också dramatisk. Argentina hade 2–0 mot Nederländerna. Det blev reducering i minut 83 och kvittering i elfte övertidsminuten.  Efter en mållös förlängning blev det avgörande på straffar och seger för Argentina- Slutresultatet  blev 3–2.

I SHL såg HV 71 ut att besegra Linköping på bortais. Efter en mållös förstaperiod stod det 3–0 för HV 71 efter två perioder. Hemmalaget kämpade sig ikapp med 3–3 efter 59.43. 30 sekunder in på förlängningen kom 4–3.

I hockeyettan vann Troja/Ljungby med 8–5 håp bortais mot Tyringen. Dalen hemmavann i Norrahammar mot Tranås med 2–1. Dalen vann den västra gruppen och Troja/Ljungby blev trea i den södra. Båda lagen är vidare till spel i allettan.