Sport

Satte seniorerna på plats

Satte seniorerna på plats

Sport Juniorerna hos Värnamo Golfklubb har satt juniorerna ordentligt på plats i en motsvarighet till Ryder Cup och Solheim Cup.

– Vill man nå framgång måste man satsa. Ska en klubb nå framgång och bli bäst måste man bygga upp en stark bas på juniorsidan. Värnamo GK har under ett antal år satsat hårt på sina juniorer. Att det givit resultat har dokumenterats flera gånger, säger Magnus Bjuggren som när han var ordförande i klubben satte upp ett vandringspris som man fortsätter att tävla om.

2012 startade tävlingen som inbegriper spel på klubbens alla 27 hål och med spelformerna fyrboll/bästboll, foursome och singelspel . Årets tävling färgades av revanchlusta hos seniorerna som plockat ihop ett starkt lag. Resultatet? En överlägsen vinst för juniorerna.

– Som grundare till tävlingen har jag varit spelande kapten för seniorlaget alla fyra tävlingarna. Har kunnat följa utvecklingen bland klubbens juniorer. Klubbens tränare Christoffer Palfi har gjort ett imponerande jobb och Värnamo GK har flera juniorer med framskjutna resultat på den svenska tävlingsmarknaden, säger Magnus Bjuggren.

Deltagarna i årets tävling. Läsarbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *