Sport

Seger för Alexander Axelsson i Sydrallyt

Seger för Alexander Axelsson i Sydrallyt

Sport Kristi Himmelfärdshelgen har Sydsvenska Rallyt och Sydrallyt körts i med start och mål i Karlskrona och det blev en seger för Alexander Andersson från Skillingaryds MK.

Det är andra gången rallyt arrangeras med den staden som bas efter att de sista åren varit förlagt till Tingsryd.

15 mil specialsträckor på krävande Blekinge- och Smålandsvägar under fredagen och lördagen satte den svenska rallyeliten på prov. I klassen för trimmade fyrhjulsdrivna bilar hittar vi Markus Theorin med kartläsaren Henrik Söderqvist från Skillingaryds MK.

– Jag är på ett sätt nöjd med helgen då vi lyckades ta flera sträckplaceringar bland de tre främsta men samtidigt är jag förstås fruktansvärt besviken för att vi inte kunde ta oss till mål. En sten dold i kanten av vägen slog sönder hjulupphängning så det var omöjligt att fortsätta. Så det är bara att ta nya tag, avsluta en något dämpad Markus.

Samtidigt som SM kördes en deltävling i Sydsvenska Rallycupen SSRC. Där startade åtta ekipage med klubbtillhörighet Skillingaryds MK. Bästa lyckades Alexander Axelsson med kartläsaren Per Andersson som tog sin första seger som A-förare. De hade tävlingen igenom lite högre tempo än de värsta konkurrenterna och kunde segra med nästa åtta sekunder. Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kom sexa medan Christer Westerdahl i samma klass fick bryta.

Rasmus Thulin Johansson/Simon Molin gjorde årets bästa reslutat med en tredjeplats i B-klassen medan Patrik Tallåker/Martin Karlsson kom åtta i C-klassen för Volvo Original.

I Grupp E bland B-förarna kom Keith Wennberg/Anton Geijersson fyra medan C-förarna i samma bilklass Jennie och Louise Blansch fick bryta efter att vägen svängt lite mer än de gjorde. Slutligen lotsade karläsaren Oskar Mejving sin förare Rasmus Lindahl från Norrahammar till seger i klass C-förare 2WD.

Nästa tävling för klubbens förare är hemmatävlingen Skilling 50 kommande helg den 14 maj. Start och mål på folkracebanan utanför Åker och med sträckor både öster och väster om Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *