Sport

SIS-förlust trots bra inledning

SIS-förlust trots bra inledning

Sport Skillingaryds IS hade tidigt 2–0 hemma mot Valdemarsvik men fick ge sig med 3–7.

Det började så bra med 1–0 efter 9.22 genom Johan Ljungberg och 2.06 senare kom 2–9 genom unge Felix Götesson.
– Vi gjorde en mycket fin första period men det skulle varit en större ledning, säger SIS-tränaren Felix Mattsson.

I andra perioden visade Valdemarsvik styrka genom att vända till 4–3 inför sista pausvilan. SIS-tränaren var dock inte nöjd med hur spelare och ledare i Valdemarsvik uppträdde då de skrev efter utvisningar till domarna i tid och otid.

SIS-målet i denna period gjordes av Mathias Andersson.

– Vi gick bort oss direkt i inledningen av tredje perioden och 3–5 innebar en uppförsbacke. Killarna kämpade ändå bra även om siffrorna rann i väg mot slutet, påpekar Felix.

SIS visade sig vara ett minst lika bra lag som serieledande Valdemarsvik. Gästerna vann skotten med 39–29 men spelmässigt var det jämnt med ofta ett litet övertag för SIS.

Alla får plus i hemmalaget men lite extra beröm till Ronnie Pettersson och Jimmy Hansson. Ungdomskedjans Felix Götesson, Nils Gunnarsson och Karl Trofast spelade inte jättemycket men när de var på isen uppträdde mycket bra.

Tack var att Make Believes besegrade Gislaved med 4–3 har SIS fortfarande hand om andraplatsen, en poäng före Gislaved men hela åtta poäng efter Valdemarsvik.

De två första lagen efter tolv spelade matcher går till Alltrean och hittills har lagen bara spelat fem matcher. För SIS väntar närmast Wettern hemma om en vecka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *