Handboll

Svensk EM-seger i handbollen – Hill får lämna

Handboll I kväll har vi korta rapporter från handboll och innebandy.

Mikael Hill. Arkivbild

HANDBOLL
Sverige fick en fin start i handbolls- EM för damer genom seger över Tjeckien. det stod 13–13 i halvtid och tidigt i andra  halvlek 14–17. Sverige kom dock tillbaka och vann matchen klart, 27–24.
I samma grupp vann Ryssland med 31–22 över Spanien. Sverige möter Spanien i nästa match.

INNEBANDY
•  Jönköpings IK dam i superligan gjorde 1–0 mot Mora och stod även för matchens två sista mål.  Däremellan gjorde gästerna sju mål varför matchen slutade 3–7.

Mikael Hill får inte fortsatt förtroende som förbundskapten för herrarnas innebandylandslag. Svenska innebandyförbundets styrelse har beslutat att inte förlänga kontraktet för Hill, som tillträdde i början av 2017. Mikael är uppvuxen i Hok och Vaggeryd. Han har varit aktiv i både Skillingaryds IK och Värnamo IK.

Beslutet att inte förlänga kontraktet togs formellt av Svenska Innebandyförbundets styrelse på ett styrelsemöte i onsdags. Mikael Hills kontrakt går ut sista februari 2021, men med anledning av att avtalet inte ska förlängas har parterna enats om att Hill tar ett steg tillbaka under resterande kontraktsperiod.

Mikael Hill blev förbundskapten i herrlandslaget i februari 2017. Samma sommar ledde han Sverige till guld i The World Games i Polen. I december 2018 tog han Sverige till VM-final, där laget förlorade. Han skulle även ha lett Sverige under VM i Helsingfors, som skulle ha spelats nu i december men blev uppskjutet ett år.

– Svenska Innebandyförbundet vill tacka Mikael Hill för de här åren. Jag tänker främst på guldet i The World Games som var både häftigt och betydelsefullt för svensk innebandy. Hill och resten av staben har lett herrlandslaget med ett stort engagemang, delaktighet och öppenhet de senaste säsongerna, säger landslagschefen Joakim Lindström och fortsätter:

– Vår vision är tydlig: vi vill vara ett landslag som inte bara vinner över tid utan också tar ansvar för utvecklingen både nationellt och internationellt. Det innebär att riktning och innehåll i det långsiktiga arbetet är lika viktigt som det enskilda mästerskapet. Vi är i processen med att rekrytera ett team som ska kunna leda och utveckla det arbetet på både kort och lång sikt. Vi återkommer med information i frågan så snart det är möjligt.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *