Sport

Sverige klart för EM-slutspelet

Sverige klart för EM-slutspelet

Sport Sverige är klart för EM-slutspelet i fotboll 2016 efter totalt 4–3 mot Danmark.

2–1 i den första matchen följdes i dag av 2–2 i Köpenhamn. Sverige hade 2–0 långt in i matchen och segern var helt klar. Zlatan Ibrahimovic gjorde båda svenska målen.

Danmark satte press på Sverige direkt från avspark. Det dröjde dock till åttonde minuten innan man fick ett riktigt läge, men då var det rejält. Efter en hörna öppnade sig jätteläget men Kim Källström offrade sig helhjärtat och kunde med tåspetsen styra det danska avslutet i ribban och ut.

Mål där och Sverige hade varit i underläge i EM-dramat.

Marginalerna är små i fotboll. Danmark skapade ytterligare lägen men efter dryga 18 fick Sverige en hörna. Fortfarande utan att ha haft en riktig målchans.

Källström slog den lågt, Zlatan mötte med en superb skarv som ställde Schmeichel & co fullständigt när den dykstudsade in i bortre hörnet. Sverige hade fått 0-1 i Parken och hemmalagets självförtroende tynade bort.

Sverige fick kommandot mentalt och var nära ytterligare mål i första halvlek.

Danmark försökte men med kvarten kvar släckte Zlatan på egen hand hoppet. Forsberg gick omkull med bra frisparksläge som följd. Och det förvaltade Zlatan med ackuratess. 0-2 satt otagbart för Schmeichel.

Danmark hade en omöjlig uppgift med fyra mål att ta ifatt men kom på övertid upp till 2-2.

– Vi visar vilket lag vi är idag, jublade Mikael Lustig till Kanal5 efter slutsignalen.

– Vi var som bäst i playoff. Kvalet gick inte som vi ville men vi skulle bara vidare. Sen att jag får avsluta med ett EM, det är ödet, sa en mycket lycklig Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan i centrum. Som så ofta. Foto: Svenska Fotbollförbundet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *