Sport

Tionde raka för IFK-damerna

Värnamo.nu

Sport IFK Värnamo ångar på i damtvåan och tog i dag tionde raka segern av lika många möjliga.

Tranås FF/Torpa AIS – IFK Värnamo slutade 1–4 (0–3) och hemmalaget hade inte mycket att sätta emot.

IFK tog ledningen redan i andra minuten genom Fanny Götesson. Hemmalaget fick sedan chansen att kvittera på straff men IFK-målvakten Emelie Carlbom räddade snyggt.

25 minuter in på halvleken ökade Olivia Folkesson på till 2–0. Tio minuter senare kom 3–0 genom Linda Persson.

– Tranås/Torpa kämpade på men räckte inte till och vid 3–0 till oss kändes det avgjort, säger IFK-tränaren Patrik Schellhas.

I andra halvlek gjorde hemmalaget sitt enda mål och Linda Persson i IFK blev tvåmålsskytt i matchen.

– Vi gör jobbet, trummar på bra, noterar tränaren.

Däremot var det ingen toppinsats men det behövdes inte heller.