Sport

Torsby nästa för SFK-Leo

Torsby nästa för SFK-Leo

Sport För bara ett halvår sedan månader sedan blev hans svensk ungdomsmästare i längdskidåkning – nu är Leo Johansson Från Skillingaryds FK på väg in i ett nytt omtumlande skede i livet – in i vuxenvärlden vid 16 års ålder.

Inom de närmaste dagarna blir Leo nämligen värmlänning. Studier på skidgymnasiet i Torsby väntar.
I juni gick han ut grundskolan på Fågelforsskolans nionde klass. Frågan var då vilken skola som skulle bli nästa anhalt.

– Det stod mellan Gnosjö och Torsby, det som avgjorde var skidtunneln i Torsby.  Där kommer vi att ha snö fram till Vasaloppet i nästa vår då man stänger tunneln några månader, berättar Leo.

Tunneln invigdes den 16 juni 2006 och var länge landets första och enda skidtunnel för längdskidåkning inomhus. I tunneln finns en 1,3 kilometer lång kuperad bana för klassisk och fri stil.

Basen för verksamheten blir en liten etta i Torsby  som nu står inredd och klar.

Lärare på skolan är flerfaldiga svenska mästaren Annika Evaldsson och dubble OS-mdaljören i skidskytte Mikael Löfgren som dessutom har varit förbundskapten för USA och Norges skidskyttelandslag. Det borgar för kompetens. I väggarna på skolan finns också det faktum att det var här Gunde Svahn fick sin grundutbildning.

Under sommaren har Leo förberett sig med löpning, rullskidåkning i Pukarpabacken och en och annan cykeltur.
– Men det senaste tiden har träningen varit ganska lugn. Det är alltid risker för infektioner om man har tränat hårt och  byter miljö och man träffar en massa andra människor för första gången , förklarar han.

Men träningen blir säkert tuffare i höst.  Nu väntar tre-fyra träningspass i veckan med de blivande kompisarna på skidgymnasiet, samt träning på egen hand. Dessutom stundar förstås träningsläger under hösten inför säsongsstarten.

Värt att notera är att Leo kommer att fortsätta att tävla för sin moderklubb Skillingaryds FK. Hur det blir sedan är väl avhängigt resultatet.
– Jag siktar på att vara bland dem fem bästa i min åldersklubb, alltså födda 1999, avslöjar han.
Det låter som en klok målsättning inför allt det nya som väntar.

Leo Johansson blir värmlänning

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *