Sport

TV: SIS vann seriefinalen

Sport Skillingaryds IS hemmabesegrade Kulltorps GoIF med 3–1 (1–0) i seriefinalen i Gislavedssexan.

SIS är därmed mycket nära serieseger och direktuppflyttning. En match återstår,  jumbon Långaryd hemma och oavgjort räcker för SIS.

Både SIS och Kulltorp har på sistone spelat poänggivande fotboll och inför matchen hade SIS ett försprång på tre poäng men med en match mer spelad. Båda lagen hade +23 i målskillnad.

Gästerna började matchen bäst och hade bland annat en träff i ribbans underkant men bollen gick aldrig i mål. SIS-målvakten Gustav Kennestig hade änglavakt. I övrigt var han hur bra som helst, räddade bland annat en straff när Kulltorp hade läge för kvittering.

SIS jobbade in sig i matchen och hade en fantastiskt fin period från mitten av halvleken och framåt. Man bara väntade på ett ledningsmål och det kom efter en frispark där Joel Storck var målskytt. Snyggt och helt rättvist med 34 minuter spelat.

Kulltorp gav dock igen tappt men SIS-försvaret agerade säkert.

I andra halvlek fortsatte det att regna men spelet var förvånansvärt bra. Efter straffmissen från Kulltorp spelade SIS bra. Joel Storck gjorde ytterligare ett mål och Carl Sandahl ett.

Kulltorp lyckades reducera och hade någon halvchans till ytterligare mål. Å andra sidan hade SIS fina kontringslägen.

Glädjen var stor bland SIS-ledare och spelare efter matchen. Seriefinalen var vunnen och nu är seriesegern ganska nära.

Förra året åkte SIS och Kulltorp ur samma serie och kanske kommer båda tillbaka efter bara ett år. Tvåan i serien får också kvalspela. Kulltorp är visserligen inte klar som serietvåa men chansen är god.

Text och TV: Per Bunnstad