Sport

Vaggeryds BTK på pallen i lag-SM

Vaggeryds BTK på pallen i lag-SM

Sport Ännu en gång har Vaggeryds BTK lyckats nå medalj i SM-sammanhang, denna gång i lag för ungdomar i Söderhamn.

Indra Andersson som nu tog sin fjärde SM-medalj i karriären spelade i detta SM ihop med Julia Åhnstrand som till vardags spelar i Bergkvara BTK. Julia har under gången säsong varit kontrakterad för lagspel med Vaggeryds BTK vilket innebär seriespel och lag-SM.

Lagledare Jimmy Andersson hade höga förhoppningar på sitt lag som är väldigt namnkunnigt i pingissverige men inget lag på denna nivån är lätt att tas med så tjejerna var under tuff press hela helgen med hårda uppdrag och var tvungna att prestera på topp för att vara aktuella för medaljmatcherna som spelades på söndagen.

Efter segrar mot Kättilsmålas lag 2 och BOO KFUM kunde konstateras att Julia är i oerhört form med idel segrar i både singel och dubbel.

I semifinalen som startade klockan 19 på lördagskvällen fick vi ta oss an förstaseedade Eslöv BTK med duktiga Annie Hedlund och Nomin Baasan.

Dessa Eslövtjejer är mycket duktiga och ambitiösa och efter att vi inte nått vår högsta nivå i dubbeln stod vi som förlorare med 2–3 klockan 22 lördag kväll trots att Indra spelat sin absolut bästa pingis för säsongen och lite oväntat lyckades vinna båda sina matcher i avgörande set med två bollars marginal, coachad av Julias mor och tränare Malin Åhnstrand. Men tyvärr räckte inte detta utan de fick gå till sängs med tungt sinne efter missad SM-final med säkrad sm-medalj som följd. Eslöv förlorade på söndagen finalen mot Spårvägen med Moa Arvidsson och Kajsa Sellgren med 1–3.

I placeringsmatcherna fick nu VBTK fokusera på att försöka bärga bronset i match om tredjeplats mot Kättilsmåla lag 1 med Ella Johansson och Alice Andersson i laget. Dessa spelare passar Julia synnerligen väl men Indra har oerhörda besvär med dessa spelare som spelar okonventionellt och väldigt udda.

Julia som var väldigt revanschsugen efter semifinalen hade vaknat på helt rätt sida och gjorde processen kort med Alice. När Indra sedan förlorat jämn match mot Ella kändes dubbeln helt avgörande. Kättilsmåla vinner ganska enkelt de två första seten vilket ger dem stora möjligheter att ta hem bronset. Indra och Julia är dock inte alls intresserade att ge bort ”sin” medalj och visar här och nu på oerhört starkt psyke och kämpaglöd!

Efter helt jämn start i tredje set äter sig tjejerna närmre setseger för var boll. Efter stor spänning vinner Vaggeryd dubbeln med 11–8 i avgörande set vilket ger VBTK momentum inför de sista singlarna. Först fick Julia chansen att stänga matchen genom att slå Ella. Under säsongen har Julia skaffat sig ett stort mentalt övertag på just Ella så Julia defilerar till en 3–0.seger efter utskåpning och bronset för Vaggeryds BTK är ett faktum, vilket gjorde den sex timmar långa tågresan hem väldigt lätt och trevlig!

En fantastisk skön och rättvis avslutning på säsongen.

Samarbetet Vaggeryd och Bergkvara emellan avslutas nu för denna gång då Julia återgår till Bergkvara för seriespel i division 1 samtidigt som Indra kontrakteras för seriespel för Oskarshamn i division 1 kommande säsong.

Nästa säsong startar i slutet av juli med Kinaläger i Peking dit Indra, Julia och även Spårvägens Moa åker tillsammans med bland andra Felix Taus från Vaggeryd.

Eje Sahlstedt, Vaggeryds BTK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *