Sport

VGIK vann hemmapremiären

Sport Värnamo GIK vann alla tre perioderna i hemmapremiären mot Nässjö HC.

Till slut blev det 5–1 (2–1, 1–0, 2–0).

VGIK inledde i stor stil och första tio minuterna var den klart bäste matchdelen i dag. Då gjorde man inte bara två mål utan presterade också en fin ishockey.

Victor Koppleo inledde målskyttet innan det var dags för Johan Hjalmarsson att presentera sig. Johan som varit borta från ishockeyn på grund av en skada följd av operation är nu åter i spel och han gjorde 2–0. ”Hjalle” var med även i seriepremiären.

Sedan fick VGIK en utvisning och efter reducering verkade det bli lite nervositet i matchen.
– Jag är ändå mycket nöjd med första perioden även om vi avslutade den lite hafsigt. I andra perioden föll vi lite in i Nässjös lägre tempo, noterar Värnamos tränare Maths Carlgren.

3–1 kom ändå genom Robin Holmström .

Det var inte den mest välspelade matchen. Det verkade vara en hel del premiärnerver – från båda lagen. Däremot var det mycket kamp och i tredje perioden visade Victor Wallin hur viktig han är för laget med både 4–1 och5–1.

Trots att förstafemman inte briljerade blev det tre mål. Det visar ändå på styrka.

Plus till bland andra Victor Persson och Victor Koppelo.

VGIK förlorade seriepremiären borta mot Olofström som vann sin match även i kväll. För VGIK blev det alltså inte två förluster på raken utan nu är man med i serien direkt.

Nu väntar Nittorp borta på onsdag och sedan hemmaderby mot Alvesta på fredag. Det är ett tufft spelprogram i hockeytvåan.