Sport

VHK avslutade med seger

VHK avslutade med seger

Sport Värnamo HK damjunioer avslutade säsongen med tredje raka segern när det blev 22–18 (10–9) mot Eksjö BK.

Det var två ordentligt laddade lag som ställdes mot varandra och i potten låg en tredjeplats i säsongens seriespel.

– För vår del räckte det inte med oavgjort, vi var piskade att vinna, så liten fördel Eksjö innan avkast, noterar VHK-tränaren Peter Alzén som här berättar om dagens match:

Våra båda mittnioor fanns inte tillgängliga idag och vi har i veckan lagt lite energi på att hitta alternativ. Valet föll på Sanna Johansson som verkligen hittat formtoppen efter jul. Att våra motståndare valt att lägga mycket energi på att punkta bort Alma Jasarevic har inte varit nån nackdel för henne heller. Så blev det även idag. Eksjö envisades med punkten konstant när Alma var på banan.

Det är även Sanna som visar vägen med både 1–0 och 2–0 . Resterande tid av halvleken är jämn och halvtidsvilan skrivs till 10–9. En halvlek där vi slarvat en del och dragit på oss lite mycket tekniska fel och vi la mycket energi på att hitta uppställningar som för dagen var heta.

Även andra halvlek är väldigt jämn under stora delar. Punkten finns kvar och vi fortsätter försöka hitta rätt i spelet utan att på riktigt allvar lyckas. Vid underläge med 15–16 och kvarten kvar tar vi en timeout som vi får utdelning på och vi går från 15–16 till 21–16, inte minst av några väldigt viktiga mål av Julia Asple. Sista minuterna kan vi passa på att njuta av att säkrat vår målsättning om att komma i topp 3.

Det var som sagt en match där vi i 45 minuter får jobba hårt med att hitta flytet och tålamodet belönade sig under sista kvarten.

Vi börjar som sagt bli vana vid punkt spel och spel 5 mot 5 och vi har spelarna för det. Sett utifrån resultat är jag övertygad om att det gynnat oss en hel del, utvecklingsmässigt är det en katastrof.

Är väldigt tveksam till punkter utan att man först känt av om spelaren har dagen eller ej. Men förbjudet är det icke och vi har varit ganska bra på att ta vara på ytorna som blir.

Amanda Bard i målet har varit fantastisk duktig denna säsong och hon avslutar även denna säsong med att spela otroligt inspirerat i mål, och när hon till och med själv är nöjd med prestationen har hon varit bra.

Julia gör som sagt några väldigt viktiga mål från bred ytter nio position när matchen ska avgöras.

Båda våra vänsterhänta spelare sliter och kämpar matchen igenom och även där levererar dom bra prestationer. Och så var det den där Sanna då, otroligt viktig spelare när punkterna kommer och hon har öst in mål under andra halvan av säsongen både från skytte och genombrott och hon har defenetivt varit en orsak till att vi fortsatt leverera resultat när motståndarna valt att ta bort duktiga Alma från spelet under andra halvan av säsongen.

Många verkar tro att vi faller med enstaka spelare, något som vi bevisligen inte gör, tycker vi haft en fantastisk bredd under säsongen där många tagit ett steg framåt när dom tvingats ta lite större ansvar.

Eksjö gav oss en ordentlig fajt om tredjeplatsen, helt klart. Ett ungt, väldigt duktigt lag där förutom duktiga Sofia Sadiku och Wilma Värn finns en härlig bredd med duktiga och lovande tjejer på alla positioner. Ett lag som straffat vår offensiva försvarstänk rätt bra och vi har tvingats tänka i mer defensiva banor mot detta lag.

Vår målsättning inför säsongen var en topp-tre-placering, något som vi även lyckades nå. Vi har haft en otroligt stor trupp där jag sett en stor utveckling på både individuell och kollektiv nivå. Jag är väldigt nöjd med vad vi presterat denna säsong, är bara bortamatchen mot Eksjö och att vi inte lyckades snuva Ronneby på nån poäng som svider lite.

Framtiden för damhandbollen finns absolut inom Värnamo HK.

Matchfakta Värnamo HK – Eksjö BK 22–18 (10–9)

Målskyttar Värnamo HK:
Sanna Johansson 6
Alma Jasarevic 5
Selma Veladzic 4
Lisa Karlsson 2
Julia Aspler 2
Ida Rimark 1
Dalila Alibasic 1
Kajsa Noren 1

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *