Trav

Travets framtid på tapeten i Vaggeryd

Trav Svensk travsport är på turné för att diskutera trav med lokala entusiaster

Johan Lindberg

När det gäller travets framtid är det ett måste att förena den ideella verksamheten med den kommersiella.

– Det finns 1,2 miljoner människor i Sverige som är intresserade av travsport. enligt Johan Lindberg som är generalsekreterare i Svensk travsport. Men tillägger han, det är 1,8 miljoner människor i landet som är intresserade av att spela på trav och galopp. Och då inställer sig frågan hur kan travsporten locka de 600000 människorna som idag enbart är intresserade av spel.

Att nå alla är troligen inte enkelt men att kunna locka en del till travverksamheten torde vara möjligt med mera av öppen verksamhet på travbanorna med tandemkörning och öppen verksamhet.

Det är en nödvändighet att locka flera att satsa på att ta kusklicens, antalet licensierade kuskar har minskat med 50% sedan 2000. När det gäller licenser i åldern 16 – 25 år så är trenden negativ, går det i samma takt som hittills är antalet i den åldern noll 2026.

Det är därför de nu arbetar med projektet ”Pegasus 2020” som siktar på en ökad utbildningsverksamhet och att allt de gör ska kunna vara mätbart för att bygga framtida handlingsplaner.

Pegasus 2020 är travsportens parallella projekt till ATGs manifest som mer ser till framtidens spel. De bägge delarna syftar till det som sades inledningsvis. Det handlar om att förena den ideella delen med den kommersiella.

De vill bli tydliga för att flera ska förstå vad transporten handlar om och en fråga som ska få sitt svar är ”Vad behöver travsporten leverera som sport, livsstil och upplevelse för att uppnå det önskvärda läget”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *