Vattenskidor

Märta blev Årets komet

Vattenskidor 14-åriga Märta Olsson från Hjälshammar utanför Värnamo har utsetts till Årets komet av Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet.

14-åriga Märta Olsson från Hjälshammar utanför Värnamo har utsetts till Årets komet av Svenska vattenskid- & wakeboardförbundet. Bilder: Privat

Märta Olsson från Hjälshammar åker för Ambjörnarps vattenskidklubb och har flera segrar i sitt bagage. Bland annat i klassen U14 i International German Open i somras, där hon även satte nytt svenskt trickrekord. Året kröntes med att hon i helgen fick ta emot utmärkelsen ”Årets komet i vattenskidor 2022” i samband med Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundets förbundsmöte och förbundskonferens. Hon tilldelades utmärkelsen med följande nominering:

”Märta Olsson gjorde under 2022 en fenomenal debut i svenska U-14 landslaget vid Scandinavian Youth Championships i Norge. Vid sitt första internationella mästerskap vann hon ett NM-silver i trick samt tre NM-brons (slalom, hopp och kombinerat) och bidrog därmed också till att Sverige vann lagguldet. Hennes otroliga SM-tävling på hemmaplan i Ambjörnarp i U-14-klassen resulterade i SM-guld i trick, SM-silver i slalom och kombinerat samt SM-brons i hopp. Märtas säsong kröntes med ett nytt svenskt trickrekord i U-14-klassen med ett resultat på hela 2,930 poäng vid International German Open i Feldberg. Som grädde på Moset vann hon även trickdisciplinen samt placerade sig på andra plats i både slalom och kombinerat vid denna stora tyska tävling. Märta är definitivt Årets komet 2022 i disciplinen vattenskidor.”

– Jag känner mig så klart väldigt hedrad över priset. Och tycker det är väldigt roligt. Det blir ju också en bekräftelse på att jag har gjort något bra, säger hon i en kommentar till tidningen.

Hur ser du på framtiden?
– Jag har givetvis nya mål. I år går jag upp en åldersklass (till U-17) så det blir lite svårt att slå nya rekord redan i år, men givetvis vill jag fortsätta utvecklas. En förhoppning för året är att bli uttagen till fler internationella mästerskap. Just nu längtar jag till att börja åka vattenskidor igen. Kanske kan det bli premiär redan i helgen. Sedan väntar en träningsresa till Italien på påsklovet.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *