Volleyboll

Förlust i premiären för VBA: ”Enkla misstag”

Volleyboll Värnamo Volley förlorade elitseriepremiären i volleyboll borta mot Engelholm med 0 - 3 (13 - 25, 14 - 25, 12 - 25) i set. – Det var en typisk premiärmatch, säger tränaren Jessica Sandberg.

Arkivbild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Kollar man på statistiken så var det egentligen inget snack. Bortalaget Värnamo var bara i poängledning vid två tillfällen i matchen och det var i inledningen av första och tredje set. Tränaren Jessica Sandberg menar att den stora skillnaden var hur lagen servade.
– Vi fick inte fram bollen på nät. Vi gör jättebra grejer ibland, men också ganska mycket enkla misstag. Det gör man inte i slutspelet sen, men man gör det i början av säsongen tyvärr.

Var det nervöst och stelt hos ditt lag med tanke på att det var premiär?
– Det kan jag inte tycka att det var. Engelholm tippade sig själva som guldfavoriter tillsammans med Örebro och Hylte. De är bra, men inte lika bra som förra året tycker jag inte. Men tempot går upp lite, det här är det högsta tempot i Sverige, och vi har tre spelare på vår planhalva som startar i dag som är från division 2. Så det är klart att det går fort för dem. De måste spela många såna här matcher för att vi ska upp på den nivån.

Jessica Sandberg lyfter fram liberon Sofia Flodqvist i dag som var en gigant i servemottagandet.
– Hon var superduktig i mottagningen i dag. Ella Sandberg var jätteduktig också. Det var de två som stack ut i dag. Sen är det fler som gör det okej, sen finns det några som kan lite bättre så klart.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *