Volleyboll

Första segern för Värnamo Volley

Volleyboll Värnamos volleybolldamer inledde elitseriespelet med två förluster. Men i helgen kom första segern, då Linköping besegrades med klara 3–0 i Värnamo sporthall.

Värnamo vann i helgen sin första match för säsongen i damernas elitserie i volleyboll. Arkivbild.

– Det var verkligen skönt. Idag släppte allt, vi har tränat bra och nu äntligen fungerade det, säger Jessica Sandberg, mycket nöjd värnamotränare.
– Servemottagningarna är en viktig del, vi fick ut vad vi ville idag. Försvarsspelet var grymt och alla spelare gjorde verkligen sitt jobb, fortsätter hon.
Hemmamatchen mot Linköping såg på förhand ut att bli en svår uppgift för Värnamo, då östgötalaget börjat elitseriespelet bra. Laget hade fram till besöket i Värnamo vunnit två av tre matcher, mot Sollentuna och Gislaved.

Första set blev också jämnt och spännande, men till slut kunde hemmalaget dra i från och vinna med 25–22.
– Linköping började bra, men när vi fick ett litet poängövertag kunde vi ta över, konstaterar Jessica Sandberg.
Styrkta av setvinsten följde Värnamo upp det fina spelet även i andra set, vann med hela 25–14 och gick till ledning med 2–0 i matchen.

Värnamo fick en kanonstart även i tredje set och ryckte där snabbt åt sig en stor ledning. Det stod hela 12–3 till hemmalaget innan Linköping lyckades ta två poäng i rad. Det lilla avbrottet var dock inget som stoppade hemmalaget, som fortsatte spela övertygande även i slutet av setet och inte gav Linköping minsta chans att komma in i matchen. Värnamo vann till slutet setet med 25–15 och matchen sammanlagt med 3–0.
Vanessa Paukovic hörde som väntat till matchens bästa spelare med sina elva poäng. Saga Nilsson noterades för tio poäng och Ebba Ekblad gjorde ännu en gång en bra match.
– Men idag vill jag inte nämna någon spelare före någon annan. Alla spelade på topp, säger Jessica Sandberg.