Volleyboll

Kämpade tappert mot Örebro

Volleyboll Värnamo volley kämpade tappert mot tabelltrean Örebro, men förlorade efter tre raka set (17-25, 13-25, 22-25).

Arkivfoto

Värnamo tog ledningen i första set, men vid den andra bollen hamnade laget i obalans, när Alicia Jobe avbröt matchen på grund av skada. Lagen höll jämna steg fram till 6-6, sedan gick Örebro upp till 7-12. Hemmalaget reducerade till 10-12, men närmare än så kom inte Värnamo i första setet, som slutade 17-25.

Andra set inleder Örebro med fyra raka poäng. Hemmalaget kämpar för att hålla liv i setet. Vid ställningen 13-22, kammar Örebro hem tre raka poäng och setsiffrorna skrivs till 13-25.

Trots setförlusten, går Värnamo ut med energi och viljestyrka i tredje set. Bollarna går lagets väg och som mest leder Värnamo med 14-7. Örebro kvitterar och lagen håller jämna steg fram till 18 lika, när bortalaget får in tre raka poäng och går loss till 18-21. Värnamo reducerar och håller liv i setet fram till 22-23, då kammar Örebro in två raka poäng och avgör matchen.

– I det stora hela tycker jag vi står upp och gör mycket bra saker i dag. Det är lite slarv som fäller avgörandet, men vi har en bra energi. Det som var positivt i dag var att vi luftade hela truppen. Vi har en betydligt viktigare match i morgon (mot Iksu). Det som gör att det inte känns muntert just nu är Alicia Jobes skada, säger Värnamo volleys tränare Jessica Sandberg efter matchen.

Ulrika ”Ullis” Blomgren, som i morgon kan vinna poängligan, och Ella Sandberg får extra plus i kanten för sina insatser.