Volleyboll

Tuff slutspelsnöt att knäcka för Värnamo: ”Tuta och köra”

Volleyboll Ikväll kliver Värnamo Volley in i SM-slutspelet. Man möter storfavoriten Hylte/Halmstad. – Vi har allt att vinna. Det är bara att tuta och köra, säger Värnamos tränare Jessica Sandberg.

Tränaren Jessica Sandberg drar taktiken för sina spelare under en match tidigare under säsongen.

Värnamo gör sin tredje säsong i damernas elitserie och den nyss genomförda grundserien är deras bästa resultat under dessa år. Nu väntar ett slutspel med första matchen redan idag hemma i sporthallen.
– Vi är väldigt bra förberedda och träningarna har sett väldigt, väldigt bra ut den sista månaden, berättar tränaren Jessica Sandberg.

Tuffast tänkbara motstånd

Kvartsfinalen spelas i bäst av fem och för Värnamos del väntar tuffast tänkbara motstånd i de regerande mästarna Hylte/Halmstad. Ett lag som bara tappat fyra set under hela säsongen och ännu inte förlorat någon match.
– Det är en riktigt tuff utmaning, det är inget att sticka under stol med. Men matcherna ska spelas och allt det där och vi ska göra allt vi kan för att störa dem. De är tuffa, men alla lag går alltid att rubba.

Hur ska ni göra för att rubba dem då?
– Det är att vår satsning och taktik ska gå hem. Vi måste spela vår topp-volleyboll samtidigt som Hylte kanske har en medioker dag. De är bra ändå, säger tränaren och skrattar.
– Men vi måste verkligen spela vårt livs volleyboll.

Värnamo har förlorat bägge mötena mot Hylte den här säsongen med 3 – 0. Nu hoppas Jessica Sandberg på mycket publik ikväll.
– Det skulle vara otroligt häftigt. Det är så himla många som inte vet om att vi har ett elitserielag i volleyboll i stan. Jag hoppas verkligen att vi har nått ut i sociala medier den här gången och att vi fyller på bra i hallen. Det betyder väldigt mycket för oss, idag speciellt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *