Volleyboll

Segrade efter femsetare

Volleyboll Trots att marginalerna inte var på lagets sida, lyckades Värnamo Volley vinna bortapremiären mot Iksu.

Arkivbild

Värnamo volley inledde elitseriesäsongen med seger mot nykomlingarna Iksu i Umeå. Siffrorna skrev till 22-25, 25-22, 19-25, 26-24, 6-15.

– Nu har pulsen lagt sig, säger tränaren Jessica Sandberg när tidningen når henne.

– Det är en typisk premiär. IKSU kämpar för varje liten boll. De har det där lilla extra i bagaget som lag har när de avancerar i seriesystemet. Vi visste att det skulle bli tufft, men fortsätter de spela på det här sättet kan de skrälla mot storlagen. Tiden får utvisa hur det går för dem men nu är det väldigt världi, säger Sandberg.

Värnamo hade inte marginalerna på sin sida under matchen.

– Vi gör några enkla misstag och har stolpe ut i ett flertal situationer. Vi hade 17 servemissar, men säkert tio av dem var på gränsen, säger Jessica Sandberg.

När Värnamo vinner tredje setet med 25-19 börjar laget tro på en seger. Då kommer Iksu tillbaka och framkallar ett femte och avgörande set.

– Vi har ett par matchbollar och det är synd att vi inte tar det läget. I det femte setet är det inget snack om saken. Vi kör på och Iksu blir lite stillastående.

Jessica Sandberg lyfter fram Ella Sandberg och Mathilda Gustafsson för sina insatser.

– Ella gjorde sin bästa match hittills på den här nivån, det är väldigt roligt att se hennes utveckling. Mathilda kommer in i tredje setet och gör det jättebra. De är två stora anledningar till att vi håller ihop laget och kniper segern.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *