Nyheter

(S) vill ha avfallssamverkan

(S) vill ha avfallssamverkan

Nyheter Räkna med politisk strid ända upp i kommunfullmäktige om den framtida avfallshanteringen.

– Vi är för samverkan med GGVV-området, Habo och Jönköping, säger kommunalrådet Kenth Williamsson (S).
Den styrande Femklövern berättade förra veckan att man har valt väg, man vill hålla dörrarna öppna och avvakta, vänta och se samt söka andra möjligheter.
(S) vill gå vidare med det samarbete som påbörjats:
– Vi ser samarbetet som en väg att möta framtiden på många olika sätt. Dels handlar det om att vi är en liten kommun, dels gäller det att hitta en långsiktig och hållbar verksamhet. När vi uppnår det blir allt lättare, billigare och bra ur ett verksamhetsperspektiv, säger Williamsson.
Femklövern pekade på att man ser Jönköping som en alltför dominerande samarbetspartner, storebror i norr är ju tio gånger större än Vaggeryd.
– När man har hör det resonemanget blir man undrande över vad nästa steg blir. Vi känner ju de här kommunerna som vi regelbundet samarbetar med, framför allt inom GGVV,  det är en naturlig del av vårt arbete. Dessutom har vi samarbete med Jönköping inom Energicentrum, inom FoUrum på den sociala sidan, det är lite av samma tänk.
Tekniska utskottets ordförande Per-Olof Toftgård (C) lyfte särskilt fram kompetensen hos personalen på tekniska kontoret som nu får söka andra vägar.
– Det känns märkligt, det är ju tekniska kontorets personal som tagit fram förslaget. Då borde man väl lyssnat mer på deras åsikter, menar Williamsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *