Nyheter

Vem blir kommunbäst i Fifa16?

Vem blir kommunbäst i Fifa16?

Nyheter   I veckan har fritidsgårdarna UC i Vaggeryd och UG i Skillingaryd korat sina bästa lag i tv-spelet Fifa 16.

Avsikten har varit att få fram det lag som ska försvarar kommunens färger i ett regionalt mästerskap i detta otroliga TV-spel.
I samband med skolans höstlov under sista oktoberveckan kommer nämligen länets fritidsgårdar för andra året i rad att anordna ett regionalt tvåmannamästerskap.
I  år är det Vaggeryd som ska arrangera den här tv-spelsfesten på fritidsgården UC tisdag 27 oktober.
Uttagningen av kommunens bästa representanter till finalen har skett via två semifinaler, en i Skillingaryd och en i Vaggeryd, för att sedan avslutas med en final i morgon där de båda vinnarparen i de båda semifinalerna möts. Segraren får representera Vaggeryds kommun i regionfinalen.
13 lag spelade fyraminutersmatcher och när det var finaldags fram på kvällskvisten hade Jacob Stork, Fatlum Peci, Viktor Båth och Jonatan Stork kvalat in till Vaggerydsfinalen.

För den som är uppvuxen med ett fotbollsspel à la loppspel har den tekniska utvecklingen varit enorm, för att inte säga helt orolig. Här kan fingerfärdiga killar, för några tjejer såg vi inte till på UC, med rätt känsla i fingrarna styra spelarnas rörelser, finter, skott, nickar och så vidare in i minsta detalj via sina konsoler. Det finns till och med utrymme för olika taktiska upplägg!
Fifa 16 som kom ut i september har en grafik som gör att man känner igen storspelarna, deras rörelsemönster och teknik. Allt kan dessutom följas på en stor TV-duk på ett sätt som skapar nästan samma närvarokänsla som TV-bilderna från Champions League, med kommentator och högljudda publikreaktioner.
Dessutom var reaktionerna högljudda hos publiken. Här gäller det väl närmast att dämpa killarna så att engagemanget inte blir f-ö-r stort. Så stark kan inlevelsen och känslan bli.

 

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *