Nyheter

Bygglovet klart för familjecentralen

Bygglovet klart för familjecentralen

Nyheter Nu är det helt klart: Vaggeryd får sin fullskaliga familjecentral samtidigt som den gamla vagnssmedjan vid sporthallen bevaras för framtiden.

I kväll beviljade  nämligen miljö- och byggnämnden i Vaggeryds kommun bygglov ”för ombyggnad och ändrad användning till familjecentral samt nybyggnad av kom- plementbyggnad inom fastigheten Oden 12”.
I årtionden har politikerna diskuterat hur C.Svensssons smedja från 1921 bäst ska användas. När man väl bestämde sig för att bygga om till familjecentral hakade processen upp sig på annat håll. Det uppstod nämligen en konflikt mellan Vaggeryds kommun å ena sidan och tjänstemän på regional nivå på andra sidan. Motsättningarna handlade om hyrorna.
Det medförde att bygglovsprocessen försenades med cirka 15 månader,.
I budgeten för 2015 finns tio miljoner kronor avsatta till projektet. Men det var i ett skede då region och kommun skulle dela kostnaderna. Andra beräkningar talar om minst 16 miljoner kronor för att bygga om den gamla smedjan från år 1921. Regionen ansvarar sedan för att hyra betalas.
Ombyggnadsytan är hela 620 kvadratmeter. Den kommer att fördelas på ett 25-tal rum samt korridorer, väntrum, omklädningsrum, kök och utrymmen för lek. En helt ny tillbyggnad för entrén kompletterar.
Familjecentralen skapades 2007 och har sedan dess haft sina lokaler i Petersborg-byggnaden i Vaggeryd, belägen i korsningen Linnégatan-Östergatan.

 

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *